• -15%
  • -15%
Dos Mundos Nicaragua Los Placeres 250g
Dos Mundos Nicaragua Los Placeres 250g
Dos Mundos Nicaragua Los Placeres 250g
Dos Mundos Nicaragua Los Placeres 250g

Dos Mundos Nicaragua Los Placeres 250g

Изчерпана наличност
28,90 лв. 34,07 лв. -15%
с ДДС

изпечено 10.12.2024 Коледното кафе от Никарагуа ще ви стопли и ще ви постави в празнична атмосфера, пълна с благополучие. Подарете си уникално изживяване от лимитираното издание на Dos Mundos!

Вкус.

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
Препоръчителна подготовка
филтърно кафе
Метод на обработка
Сухо (natural)
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cветли
Дървото за кафе
100% Arabica
 






Регион: Matagalpa Ферма: Los PlaceresСорт: 100% Arabica Ethiosar Обработка накафето: Funky naturalНадморска височина: 840 - 970 mПрепоръчителна подготовка: FILTER

Семейство Mierisch, с над 110-годишна традиция в отглеждането на кафе, е един от най-старите производители в Никарагуа и Хондурас. Фермата им Los Placeres (270 хектара, сертифицирана от Rainforest Alliance) опазва природата, като засажда нови дървета за сянка и в подкрепа на фауната. Новите методи на засаждане подобряват узряването на черешите и концентрацията на захар в зърната.

Ethiosar, хибрид на Sudan Rume и Sarchimore, се отличава с устойчивост на ръжда и жив вкус. На търга на Los Favoritos през 2021 г. той получава над 90 точки, което потвърждава качеството му. Коледната партида е уникална чрез присаждане върху робуста, което увеличава устойчивостта, като същевременно запазва вкуса на арабика. Комбинация от традиции, иновации и грижа за всяко зърно.

Funky Natural е специален метод на обработка във фермата Los Placeres. След селекцията зрелите череши се накисват във вода, за да се отстранят неузрелите плодове, и след това се оставят да ферментират в по-дебел слой. По време на ферментацията те се обръщат по-рядко и се държат покрити в продължение на 36 часа при 38 °C. След контролираната ферментация те се сушат на слънце в продължение на 5 днии още 28 дни върху африкански лехи до достигане на 12 % влажност. Процесът отнема общо 33 дни.

EAN: 725765465337

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER