Beansmiths Коста Рика Las Lajas 250g
Beansmiths Коста Рика Las Lajas 250g

Beansmiths Коста Рика Las Lajas 250g

Изчерпана наличност
29,90 лв.
с ДДС

Всяка чаша от това кафе е незабравимо вкусово пътешествие, изпълнено с удоволствие. Дата на изпичане: 21.03.2024 г.

Аромат: червена боровинка - чай от хибискус - панела

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
Препоръчителна подготовка
филтърно кафе
Метод на обработка
Honey
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cветли
Дървото за кафе
100% Arabica
 

Държава.

Ферма: Las Lajas

Сорт: Лайас: Катурра / Катуай

Надморска височина: 1500 - 1700 м над морското равнище.

Провинция Alajuela, Sabanilla

Киселинност: Средна киселинност

Оценка на чашата: 86,75

Метод на преработка: черен мед

Препоръчителна подготовка: филтър

През 1988 г., след смъртта на бащата Оскар Чакон, шестте му деца наследяват 50 хектара земя. Оттогава насам братята и сестрите Чакон решават да трансформират системата за производство на кафе и да се съсредоточат върху опазването на околната среда, осигуряването на стабилни работни места за служителите си и запазването на наследството на кафето в семейството и в общността.

Цялото кафе, отглеждано в Las Lajas, идва изключително от семейство Chacón. Средният размер на стопанството е 100 хектара със среден добив от 30 фанега от хектар (една фанега се равнява на 46 кг зърна). Почвата в стопанството е резултат от вулканична дейност.

В стопанството се използват различни видове дървесни видове, особено бобови растения, които ефективно помагат за абсорбирането на азота от въздуха и прехвърлянето му в почвата. За нуждите на семейството се отглеждат и местни дървета като банани, платани и портокали. Основният тор е органичен тор, подобен на компост, направен от пулпа от кафени зърна и други отпадъци от близките мелници. Този тор допълнително се обогатява с варовик и минерали катоK-Mag (смес от калий, магнезий и сяра). Фермата непрекъснато участва в агроекологичен процес със засаждането на сенчести дървета.

Събирането на реколтата се извършва на ръка, като внимателно се събират само 100% узрели череши с високо съдържание на Brix (захари). Този процес се повтаря ежедневно от декември до края на февруари. Освен това в мелницата партидите се разделят по сортове и стопанства, което позволява създаването на специални микропартиди.

Нашият микролот с мед, това е процес на производство на мед, при който червените кафени зърна трябва да бъдат смлени. След раздробяване те се прехвърлят в африкански лехи. През първите два дни зърната не се движат, но след това започват редовни движения (3-4 пъти на ден), за да се намали влагата на кафето. Този процес продължава приблизително 15 до 20 дни.

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER