Beansmiths Burundi Kibingo Oro 250g
Beansmiths Burundi Kibingo Oro 250g

Beansmiths Burundi Kibingo Oro 250g

Изчерпана наличност
29,90 лв.
с ДДС

Екзотично кафе, обработено по иновативен метод, което се отличава с богат и неустоим аромат . Слива - хибискус - портвайн

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
Препоръчителна подготовка
филтърно кафе
Метод на обработка
Анаеробно
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cветли
Дървото за кафе
100% Arabica
Дата на печене
 

Държава: Бурунди

Ферма: Кибинго Оро

Сорт: Бурбон

Надморска височина: 1700 - 1900 м

Район: Kayanza

Киселинност: средна киселинност

Оценка на чашата: 88

Метод на преработка: анаеробно сушене с дрожди

Препоръчителна подготовка: Филтър

Kibingo работи с 3 515 регистрирани производители на кафе, разположени на 18 хълма в региона. Всички те са членове на работната станция Greenco и са разделени на групи от по 30 души, като всяка група има управител на фермата. Тези ръководители на ферми действат като говорители, които улесняват комуникацията и организацията с миялната станция.

Кибинго е оборудван с 10 резервоара за ферментация, 2 резервоара за накисване и поле за сушене със 165 маси за сушене и 4 маси за предварително сушене. Тя може да обработва до 750 000 кг череши на ден. В станцията земеделските стопани могат да получават органични торове от компостирана каша от кафе. За да подпомогнат обновяването на стопанството, производителите могат да получат евтин и субсидиран разсад за кафе в станцията за миене. Всяка станция разполага със собствен разсадник за тази цел, а също така участва в редица проекти за популяризиране и подпомагане на земеделските стопани, включително проект за животновъдство и редица проекти на фермерски центрове, насочени към укрепване на кооперациите и подобряване на добивите.

По време на сезона на прибиране на реколтата цялото кафе се събира на ръка. Повечето семейства иматсамо 200 до 250 дървета и събирането на реколтата се извършва почти изцяло от членовете на семейството. Черешите се ферментират с дрожди Cima на френската компания Lalcafe в продължение на 36 часа. След това се прехвърлят на маси за сушене, където се сушат в продължение на 2 до 3 седмици. По време на сушенето черешите редовно се сортират и пресяват. Процесът на сушене се извършва от изгрев до залез слънце, като при лошо време може да се покрие с брезент. Влагата се следи внимателно и черешите с дефекти се отстраняват. След изсушаването кафето се опакова и се складира. Всяка партида се оценява от екип от експерти на Greenco, които следят станцията, датата и качеството. Целият процес се документира внимателно, за да се запази проследимостта.

EAN: 8594206183466

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER