Beansmiths Коста Рика Las Lajas 250g
Всяка чаша от това кафе е незабравимо вкусово пътешествие, изпълнено с удоволствие. Дата на изпичане: 21.03.2024 г.
Аромат: червена боровинка - чай от хибискус - панела
Държава.
Ферма: Las Lajas
Сорт: Лайас: Катурра / Катуай
Надморска височина: 1500 - 1700 м над морското равнище.
Провинция Alajuela, Sabanilla
Киселинност: Средна киселинност
Оценка на чашата: 86,75
Метод на преработка: черен мед
Препоръчителна подготовка: филтър
През 1988 г., след смъртта на бащата Оскар Чакон, шестте му деца наследяват 50 хектара земя. Оттогава насам братята и сестрите Чакон решават да трансформират системата за производство на кафе и да се съсредоточат върху опазването на околната среда, осигуряването на стабилни работни места за служителите си и запазването на наследството на кафето в семейството и в общността.
Цялото кафе, отглеждано в Las Lajas, идва изключително от семейство Chacón. Средният размер на стопанството е 100 хектара със среден добив от 30 фанега от хектар (една фанега се равнява на 46 кг зърна). Почвата в стопанството е резултат от вулканична дейност.
В стопанството се използват различни видове дървесни видове, особено бобови растения, които ефективно помагат за абсорбирането на азота от въздуха и прехвърлянето му в почвата. За нуждите на семейството се отглеждат и местни дървета като банани, платани и портокали. Основният тор е органичен тор, подобен на компост, направен от пулпа от кафени зърна и други отпадъци от близките мелници. Този тор допълнително се обогатява с варовик и минерали катоK-Mag (смес от калий, магнезий и сяра). Фермата непрекъснато участва в агроекологичен процес със засаждането на сенчести дървета.
Събирането на реколтата се извършва на ръка, като внимателно се събират само 100% узрели череши с високо съдържание на Brix (захари). Този процес се повтаря ежедневно от декември до края на февруари. Освен това в мелницата партидите се разделят по сортове и стопанства, което позволява създаването на специални микропартиди.
Нашият микролот с мед, това е процес на производство на мед, при който червените кафени зърна трябва да бъдат смлени. След раздробяване те се прехвърлят в африкански лехи. През първите два дни зърната не се движат, но след това започват редовни движения (3-4 пъти на ден), за да се намали влагата на кафето. Този процес продължава приблизително 15 до 20 дни.
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER