Beansmiths Colombia Siracusa 250g
Beansmiths Colombia Siracusa 250g

Beansmiths Colombia Siracusa 250g

Изчерпана наличност
33,90 лв.
с ДДС

Дръзко, сочно и сложно кафе, което определено ще ви хареса.

Аромат: череша - жълт пъпеш - коледен пунш

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
Препоръчителна подготовка
филтърно кафе
Метод на обработка
Сухо (natural)
Метод на обработка
Анаеробно
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cветли
Дървото за кафе
100% Arabica
 

Държава.

Ферма: Сиракуза

Сорт: Castillo

Надморска височина: 1800 м

Район: Anserma, Caldas

Киселинност: Средна киселинност

Оценка на чашата: 86

Метод на преработка: естествена анаеробна

Препоръчителна подготовка: Филтър

Кафето произхожда от района Anserma. Този район се намира в западната част на кантона Калдас. Това е земеделски център, в който отглеждането на кафе се развива отлично. Кооперацията започва дейността си през 1967 г. Тя има обширни познания и опит в търговската реализация на кафето, а в общините активно се ползва от подкрепата на Националната федерация на производителите на кафе в Колумбия и на Комитета на производителите на кафе в департамента Калдас: Ансерма, Рисаралда, Сан Хосе, Белалкасар и Витербо. Кооперативът обединява 2 083 производители на кафе, които са отдадени на отглеждането на кафе с отлично качество. Освен кафе те отглеждат също захарна тръстика и банани, които след това продават с цел печалба.

Основната цел на кооперацията е търговията с кафе и други селскостопански продукти, която се стреми да насърчава и подобрява икономическите, социалните, техническите и културните условия на свързаните лица, доколкото те са свързани със селскостопанските дейности и по-специално с производството на кафе във всички негови райони.

В складовете си те са изградили помещения с контролирана температура, където се грижат за микропарцелите, доставени от производителите. Освен това за първи път кооперативът започва да експериментира с производството на сухо преработено кафе, без да излага производителите на риск.

Кооперативът Anserma инвестира в сушилня Nuna Coffee, която може да контролира температурата и влажността, както и да суши кафето. Тези кутии бяха използвани за първи път в Колумбия, за да се опитат да се справят с изключително трудния, ежедневно променящ се климат в колумбийските Анди. След това кооперативът създава сортировъчна станция, за да избере най-зрелите череши и да създаде равномерност. Черешите, избрани за нашата партида, бяха от сорта Castillo.

Anserma разделя партидите. Нашият беше наречен "Сиракуза" по името на планината в близост до кооператива.

След брането и сортирането кафето се измива и ферментира в затворени бъчви в продължение на 96 часа. След това се поставя в кутия за сушене, където се суши при 35-40°C в продължение на 100-120 часа.

EAN: 8594206183305

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER