Rebelbean Бразилия Rancho Grande, 250 г
Подбрано и прясно изпечено кафе от пекарната на Rebelbean в Бърно.
Аромат: горчив шоколад - жълта ябълка - DATLE
Много хора възприемат бразилското кафе като обикновено, "просто нормално кафе". Вероятно това се дължи на голямата му достъпност и широка употреба, но също така и на вкусовия му профил, който е прост, сладък и близък до общата представа за това какъв трябва да бъде вкусът на кафето.
В товакафе обаче има нещо необичайно и интересно - начинът на сушене. Черешите се сушат в "статични кутии" - 15 000-литрови резервоари с дълбочина един метър. Дъното на кутиите е вентилирано, за да може въздухът да достига до черешите. Първоначално температурата на въздуха е ниска, за да се забави ферментацията, но постепенно се повишава и целият процес на сушене отнема 7-10 дни. В сандъците се поставят термометри, за да се предотврати повишаването на температурата над 40 градуса, което би се отразило отрицателно на получения вкус. Интересно е, че черешите изобщо не се разбъркват по време на този процес на сушене. Този метод прави кафето по-плодово и по-сладко.
За първи път в нашето производство се използва сортът Acaia. Той се отглежда предимно в Бразилия и произходът му (подобно на Mundo Novo) е кръстоска между Typica и Bourbon.
Фермер.
Регион: Tres Pontas, Sul De Minas
Сорт: Acaia
Обработка: естествена
Надморска височина: 970 м над морското равнище.
Falcon Specialty Coffees (Обединеното кралство)
Изпичане: всестранно изпичане - подходящо за всички методи на приготвяне
Ароматен профил: тъмен шоколад, жълта ябълка, фурми
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER