Rebelbean Гватемала El Porvenir & Bros, 250 г
Rebelbean Гватемала El Porvenir & Bros, 250 г

Rebelbean Гватемала El Porvenir & Bros, 250 g

Изчерпана наличност
25,90 лв.
с ДДС

Избрано и прясно изпечено гватемалско кафе El Porvenir & Bros от пекарната Rebelbean в Бърно.

Аромат: BITE - WHITE FISH - WHISPER

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
При закупуване на този продукт ще получите 14 точки. Вашата количка ще съдържа общо 14 точки, които могат да бъдат превърнати във ваучер на стойност 1,22 лв..
Метод на обработка
Измито (washed)
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cредна
Дървото за кафе
100% Arabica
 

Стопанството El Porvenir се простира на площ от 112 хектара. По-голямата част от нея е обрасла не само с кафе, но и с местни дървета. Те осигуряват сянка и богато биоразнообразие за кафеените дървета, както и така необходимата храна под формата на паднали листа. По отношение на плодородието на почвата и нивата на хранителните вещества стопанството вероятно дължи качеството на реколтата си на историческото бедствие, причинено от изригването на Фуего. През 1972-1976 г. това събитие покрива цялото стопанство и растенията с повече от 50 см вулканичен прах. Съобщава се, че са били необходими почти 2 години, за да се изкопаят растенията обратно от пепелта и да се появят на бял свят. Фермерите са очаквали най-лошото, но кафеените дръвчета са преживели бедствието в добро здраве и благодарение на богатия минерален състав на пепелта процъфтяват и днес. Малко парадоксално, но това е природата.

През последните 15 години стопанството се бори с интензивната ръжда по кафето, но постепенно успява да спечели тази нелека битка чрез по-добри методи на торене и засаждане на по-устойчиви сортове. Въпреки това финансовите проблеми на фермата са сериозни - собственикът Ерик дори се налага да се премести в САЩ за две години, за да осигури друг източник на доходи за семейството си и фермата.

Днес стопанството е в много по-добро състояние, като в него работят постоянно 5 души през цялата година и още 30 работници по време на жътвата. Черешите се преработват в кооператива La Esperanza по обичайния метод на измиване и се сушат за около 2 седмици на конвенционални тераси - бетонни площи, специално предназначени за сушене.

Ароматът на кафето е плътен и сладък. Във вкуса ще откриете чудесен баланс между сочни плодове и кремообразна млечна вискозност с дълъг послевкус.

Фермер.

Район.

Сорт: Катурра, Бурбон

Обработка: измита

Надморска височина: 1 533 м над морското равнище.

Вносител: Falcon Specialty Coffees

Изпичане: всестранно изпичане - подходящо за всички методи на приготвяне

Ароматен профил: круша, бял касис, бита сметана

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER