GourmetCoffee Specialty - Salvador V. Hermosa Anaerobic 250g
GourmetCoffee Specialty - Salvador V. Hermosa Anaerobic 250g
GourmetCoffee Specialty - Salvador V. Hermosa Anaerobic 250g
GourmetCoffee Specialty - Salvador V. Hermosa Anaerobic 250g
GourmetCoffee Specialty - Salvador V. Hermosa Anaerobic 250g
GourmetCoffee Specialty - Salvador V. Hermosa Anaerobic 250g
GourmetCoffee Specialty - Salvador V. Hermosa Anaerobic 250g
GourmetCoffee Specialty - Salvador V. Hermosa Anaerobic 250g
GourmetCoffee Specialty - Salvador V. Hermosa Anaerobic 250g
GourmetCoffee Specialty - Salvador V. Hermosa Anaerobic 250g

GourmetCoffee Specialty - Salvador V. Hermosa Anaerobic 250g

Налично
25,90 лв.
с ДДС

Комбинация от естествено преработено кафе и анаеробна ферментация. Приятен плътен вкус без прекомерна ферментация за ежедневна консумация.
Аромати: Къпина- Жълт пъпеш - Млечен шоколад

Искате ли да смелите кафето?
На склад > 5 бр., доставени до вас 24.12.2025

detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
При закупуване на този продукт ще получите 14 точки. Вашата количка ще съдържа общо 14 точки, които могат да бъдат превърнати във ваучер на стойност 1,22 лв..
Препоръчителна подготовка
филтърно кафе
Метод на обработка
Анаеробно
Киселинност
По-висока
Степен на изпичане
cветли
Дървото за кафе
100% Arabica
 

Надморска височина:Â повече от 1 100 м над морското равнище

Област: планинска верига Apaneca - Ilamatepec

Метод на преработка : Анаеробен естествен

Преработка: Bourbon, Catucai, Sarchimor

Ферма: Finca Vista Hermosa

Собственик: José Enrique Gutierrez

Класове на купажиране: 85+

Пекарна: Beansmith

Вносител: Sucafina

SHG EP

SHGÂ (Strictly High Grown) означава най-високо качество, отглеждано на около 1200 м надморска височина, където плодовете узряват по-бавно, а ароматът на цветовете е по-пълен.

EPÂ (European Preparation) уточнява, че всички зърна са ръчно сортирани, за да се отстранят всички дефектни зърна и чужди материали.

Какво е специалитетът на GourmetKi¡va?

Това е винено кафе, което ние внимателно сме подбрали, а пекарната Beansmith е персонализирала за вас. Има много определения, но SCA (Асоциацията на производителите на вино и спиртни напитки) изрично посочва, че това е вино, което е получило най-малко 80 точки от 100 при професионална оценкаи не съдържа забележими дефекти във вкуса. В случая с нашите вина винаги ще откриете 100% прозрачност (ферма, вносител, пекарна и продавач).

С какво цветята на победителя се различават от останалите?

Не очаквайте да забележите забележима горчивина в цветовете, тъй като те се пекат по-леко от обикновените цветове. Като правило в тях може да откриете по-плодов вкус. Всички наши цветя са предназначени предимно за домашно приготвяне, например за филтърно кафе, но това не означава, че не могат да бъдат интересни в кана за мока.

Какво привлече вниманието ви в това кафе?

Специалитетът, искахме да имаме в портфолиото си кафе с анаеробна ферментация. Какво представлява анаеробната ферментация? Анаеробната ферментация се осъществява чрез поставяне на съда за ферментация в среда с ограничен достъп на кислород и ферментация там. Този процес разкрива много от ароматите в цветето. Така получените аромати могат да бъдат доста диви. Във всеки случай си струва да опитате този специалитет.

Информация от земеделския производител

Хосе Гутиерес е трето поколение фермер. След като семейството му се впуска в земеделието през 80-те години на миналия век, през 2005 г. Жозе е вдъхновен от нарастващия интерес към специалитета и качеството и се завръща в бранша с ентусиазъм.

Цветята във фермата Finca Vista Hermosa растат в екран, осигурен от местни дървесни видове, които служат като дом на местната фауна. Шестте месеца на суша помагат на дърветата да концентрират захарите в храстите,

Хосе е защитник на околната среда, затова използва устойчиви земеделски практики. В стопанството се използва цялостна екологична система, която съчетава познанията по микробиология с тези за живота на растенията. В практиките си той съчетава научните познания със земеделската мъдрост, за да предпази и съхрани културите си от болести и вредители.

Освен това реколтата се прибира на ръка. След прибирането на реколтата тя се съхранява в запечатани съдове и се оставя да ферментира анаеробно. След© се разстила на терасата и се оставя да съхне в продължение на 14 до 20 дни. През първите няколко дни се суши в продължение на 20-30 минути. По време на сушенето се загребва три пъти, за да се осигури равномерно изсъхване. След това изсушените тела почиват и се транспортират до сушилнята на Beneficio El Carmen в Conception de Ataco в Ahuachapapen. След това цветето престоява 60-150 дни, преди да бъде транспортирано.

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER

🎄 За съжаление вече не можем да доставим пратката до Коледа. Онлайн магазинът продължава да изпраща поръчки всеки ден ➡️ Повече информация