GourmetCoffee Specialty - Salvador V. Hermosa Anaerobic 250g
Комбинация от естествено преработено кафе и анаеробна ферментация. Приятен плътен вкус без прекомерна ферментация за ежедневна консумация.
Аромати: Къпина- Жълт пъпеш - Млечен шоколад
Надморска височина:Â повече от 1 100 м над морското равнище
Област: планинска верига Apaneca - Ilamatepec
Метод на преработка : Анаеробен естествен
Преработка: Bourbon, Catucai, Sarchimor
Ферма: Finca Vista Hermosa
Собственик: José Enrique Gutierrez
Класове на купажиране: 85+
Пекарна: Beansmith
Вносител: Sucafina
SHG EP
SHGÂ (Strictly High Grown) означава най-високо качество, отглеждано на около 1200 м надморска височина, където плодовете узряват по-бавно, а ароматът на цветовете е по-пълен.
EPÂ (European Preparation) уточнява, че всички зърна са ръчно сортирани, за да се отстранят всички дефектни зърна и чужди материали.
Какво е специалитетът на GourmetKi¡va?
Това е винено кафе, което ние внимателно сме подбрали, а пекарната Beansmith е персонализирала за вас. Има много определения, но SCA (Асоциацията на производителите на вино и спиртни напитки) изрично посочва, че това е вино, което е получило най-малко 80 точки от 100 при професионална оценкаи не съдържа забележими дефекти във вкуса. В случая с нашите вина винаги ще откриете 100% прозрачност (ферма, вносител, пекарна и продавач).
С какво цветята на победителя се различават от останалите?
Не очаквайте да забележите забележима горчивина в цветовете, тъй като те се пекат по-леко от обикновените цветове. Като правило в тях може да откриете по-плодов вкус. Всички наши цветя са предназначени предимно за домашно приготвяне, например за филтърно кафе, но това не означава, че не могат да бъдат интересни в кана за мока.
Какво привлече вниманието ви в това кафе?
Специалитетът, искахме да имаме в портфолиото си кафе с анаеробна ферментация. Какво представлява анаеробната ферментация? Анаеробната ферментация се осъществява чрез поставяне на съда за ферментация в среда с ограничен достъп на кислород и ферментация там. Този процес разкрива много от ароматите в цветето. Така получените аромати могат да бъдат доста диви. Във всеки случай си струва да опитате този специалитет.
Информация от земеделския производител
Хосе Гутиерес е трето поколение фермер. След като семейството му се впуска в земеделието през 80-те години на миналия век, през 2005 г. Жозе е вдъхновен от нарастващия интерес към специалитета и качеството и се завръща в бранша с ентусиазъм.
Цветята във фермата Finca Vista Hermosa растат в екран, осигурен от местни дървесни видове, които служат като дом на местната фауна. Шестте месеца на суша помагат на дърветата да концентрират захарите в храстите,
Хосе е защитник на околната среда, затова използва устойчиви земеделски практики. В стопанството се използва цялостна екологична система, която съчетава познанията по микробиология с тези за живота на растенията. В практиките си той съчетава научните познания със земеделската мъдрост, за да предпази и съхрани културите си от болести и вредители.
Освен това реколтата се прибира на ръка. След прибирането на реколтата тя се съхранява в запечатани съдове и се оставя да ферментира анаеробно. След© се разстила на терасата и се оставя да съхне в продължение на 14 до 20 дни. През първите няколко дни се суши в продължение на 20-30 минути. По време на сушенето се загребва три пъти, за да се осигури равномерно изсъхване. След това изсушените тела почиват и се транспортират до сушилнята на Beneficio El Carmen в Conception de Ataco в Ahuachapapen. След това цветето престоява 60-150 дни, преди да бъде транспортирано.
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER