GourmetCoffee Specialty Euphoria Espresso 250g
Балансирано еспресо със средна киселинност- това е характеристиката на сместа от две страхотни селекции от Южна Америка. Ароматен профил: сушено манго, лешник, нуга.
Какво ни привлече към това кафе?
Отдавна викахте за еспресо, отне ни известно време да подобрим нещо и ето го :-) Кафето може да се използва както в лостови кафемашини, така и в автоматични кафемашини. Комбинирахме 2 селекции кафе, за да получим най-доброто от тях за балансирано еспресо със средна киселинност.
Ароматен профил: сушено манго, лешник, нуга
70% Бразилия Minas GeraisНадморскависочина: 1100 Метод наобработка: естественМестоположение:
Минас Жерайс, БразилияСорт: 1:
Смесенаоценка зачаша: 82Пекарна: Beansmith
30% Перу El ZorzalНадморскависочина: 1850 Метод наобработка: измиванеМестоположение:
Chirinos, San IgnacioСорт:
Катимор, ПачеРезултат отизпичането: 84Пекарна: Beansmith
Какво е GourmetCoffee Specialty?
Това е истинско специално кафе, което е внимателно подбрано и изпечено за нас от Beansmith, селективна пекарна. Съществуват много определения, като едно от по-конкретните от SCA (Асоциация за селектирано кафе) гласи, че това са кафета, които получават най-малко 80 от 100 точки при професионална оценка и нямат точно посочени дефекти във вкуса. При нашите селектирани кафета ще откриете и 100% прозрачност (ферми, вносител, пекарна и търговец на дребно).
Какво е различното в нашите селектирани кафета?
Не очаквайте отчетлива горчивина в кафето, тъй като те са изпечени по-леко от обикновените кафета. Тези кафета са изпечени предимно за еспресо, но това не означава, че не могат да бъдат интересни в кана за мока.
Съвет за приготвяне
Не пишем точната степен на грубост на смилане, защото всяка мелница я има различна, но можете да опитате да смелите, за да получите приблизително това, което сме получили по-долу. Но това наистина е един от многото различни случаи. Това е просто нещо като отправна точка.
Еспресо 20 г, общо 60 мл за 30 секунди
Информация от вносителя
Перу El Zoral
Суджейли Перес е млад професионален производител с предприемачески и новаторски дух, който отглежда кафе от 4 години. Неговата ферма "El Zorzal" се намира в сектора Alto Shimanilla, само на 5 минути от квартал Chirinos, и е разположена на 1850 метра надморска височина. Името на фермата "El Zorzal" идва от местната перуанска птица от Андите, която живее само в този район в окръг Чиринос, в провинция Сан Игнасио в регион Кахамарка.
Кафето в тази ферма се събира ръчно и след това се сортира според качеството и гъстотата. Следва процес на измиване и пулверизиране. След развлакняването кафето преминава през 42-часов процес на ферментация, след което се измива и ароматизира в пергамент. Накрая кафето се изсушава в слънчева сушилня, което отнема приблизително 12 до 18 дни. След изсушаването кафето се съхранява в найлонови торби върху палети.
Бразилия Minas Gerais
Това е кафе, събрано в известния регион Minas Gerais. То постига качество NY2, което допуска само много малък брой дефекти. Кафето е с размер 17/18 - второто по големина, което можете да купите от Бразилия. Следователно това е много висококачествена арабика с по-консервативен вкус.
EAN: 8594206182834
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER