- -10%
- -10%
GourmetCoffee Specialty Colombia D. Sambony 250g
Розовият бърбън от фермата El Mirador носи нотки на ягодов пай, сушено киви и черен чай. Елегантната ферментация разкрива сладостта и сочността.
Надморска височина: 1624 м над морското равнище.
Регион.
Сорт: Розов бърбън
Вкус: ягодов пай, сушено киви, черен чай
Ферма: El Mirador
Земеделски производител: Diana Sambony
Пекарна: Beansmith
Преработка: измита, ферментирала
Оценка на чашата : 88
Какво представлява специалното кафе гурме?
Това е селектирано кафе, което внимателно сме избрали и пекарната Beansmith е изпекла за нас. Има много определения, като SCA (Асоциацията за селектирано кафе) изрично посочва, че това са кафета, които получават най-малко 80 от 100 точки при професионална оценкаи не съдържат значителни вкусови дефекти. Освен това при нашите селектирани кафета винаги ще намерите 100% прозрачност (ферми, вносител, пекарна и търговец на дребно).
Какво е различното в нашите селектирани кафета?
Не очаквайте ясно изразена горчивина в кафето, тъй като те са изпечени по-леко от обикновените кафета. Като правило в тях ще откриете повече плодови аромати. Всички наши кафета са предназначени предимно за приготвяне в домашни условия като филтърно кафе, но това не означава, че не могат да бъдат интересни в кана за мока.
Съвет за приготвяне
Не записваме точната грубост на смилане, защото всяка мелница я има различна, но можете да опитате да смелите, за да получите приблизително това, което получаваме по-долу. Но това наистина е един от многото различни случаи. Това е просто нещо като отправна точка.
Капване 18 г (60 мл цъфтеж), общо 250 мл за 2:30 мин.
Информация от фермера/вносителя
Диана Самбони е олицетворение на сила, решителност и страст към отглеждането на кафе. Като горд производител, тя се посвещава на работата си с любов и непоколебима отдаденост, допринасяйки за производството на изключително кафе. Заедно със семейството си тя се стреми да преобрази историята на живота им и да открие нови възможности за бъдещето. Според Диана ключът към успеха е в постоянните грижи, упоритата работа и желанието да бъдеш най-добрият. Със своята отдаденост тя вдъхновява не само семейството си, но и общността, доказвайки, че със страст и постоянство всяко препятствие може да бъде преодоляно и да се постигнат изключителни резултати.
След като събере узрелите кафеени череши, фермата първо отстранява всички примеси, като ги плава в пластмасови резервоари. След това кафето ферментира в продължение на 48 часа цяло, т.е. все още в черешите, и след това в продължение на още 48 часа след обелването в пулпата. И двата процеса на ферментация се извършват по анаеробен начин в запечатани пластмасови торби. След ферментацията пулпата се отстранява от кафеените зърна, а зърната се преместват в сушилните, където се сушат бавно в продължение на 8 дни.
EAN: 8594206184166
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER