GourmetCoffee Specialty - Перу T. Sachez 250g
Кафе с богат вкус, плътно тяло и фини сладки нотки, които ще зарадват тези, които предпочитат по-малко киселинен характер. Банан - Череша - Шоколадова торта
Надморска височина: 1200-2100 м над морското равнище.
Природенрегион: CajamarcaСорт: Catuai Ферма: HuabalСобственик: Edilberto Torres SanchezОпаковка: 250gПекарна: Beansmith'sКакво
е специалното кафе гурме?
Това е истинска селекция от кафе, внимателно подбрано и изпечено за нас от Beansmith's, най-добрата пекарна. Съществуват много определения, като едно от по-конкретните от SCA (Асоциация за селектирано кафе) гласи, че това са кафета, които получават най-малко 80 от 100 точки при професионална оценка и нямат точно посочени дефекти във вкуса. Освен това при нашите селектирани кафета ще откриете 100% прозрачност (ферми, вносител, пекарна и търговец на дребно).
какво е различното при селектираните кафета?
Не очаквайте ясно изразена горчивина в кафето, тъй като те са изпечени по-леко от обикновените кафета. Като правило в тях ще откриете повече плодови аромати. Всички наши кафета са предназначени предимно за приготвяне в домашни условия, например като филтърно кафе, но това не означава, че не могат да бъдат интересни и в кана за мока.
какво ни привлече към това кафе?
Потопете се в един ежедневен ритуал с нашите кафета с шоколадов привкус, от страна, която е необичайна за изборното кафе. А какво по-хубаво от това да се отдадете на това кафе в неделния следобед в къщата на баба, където топлата торта се съчетава със семейния уют. :-)
Съвет за приготвянеНе записваме
точната
грубост на смилане, защото всяка мелница я има различна, но можете да опитате да смилате така, че да се получи приблизително това, което имаме по-долу. Но това наистина е един от многото различни случаи. Това е само нещо като отправна точка.
Капване 18 г (60 мл цъфтеж), общо 250 мл за 3 мин.
Информация от вносителяЕдилберто
Торес Санчес е второ поколение производител на кафе от Сан Антонио, Уабал. Той отглежда катуаи и кастило във фермата си на 1600 м надморска височина. От 3-4 години обработва кафето основно по натурален метод. Узрелите череши се сушат
в
продължение на 25-30 дни върху торфени лехи.
уабал в провинция Кахамарка в Хаен е един от най-силните райони
по
отношение на членовете и качеството. с надморска височина 1200-2100 м и производители предимно над 1800 м, Той има огромен потенциал, въпреки че инфраструктурата пречи на пълното му използване. най-уязвимите производители са тези, които не са асоциирани - т.е. тези, които не членуват в кооператив, асоциация или организация - и те представляват 75 % от производителите в Северно Перу. Много от производителите в Хуабал са възстановили стопанствата си с катимори. По-новите насаждения от катури, бурбон и катуай дават надежда за по-високи добиви и по-добро качество. Уабал е разположен в няколко планински вериги, където климатичните условия и почвата могат да варират значително: някои райони са с влажни и мокри условия и червена, африканска почва, други са сухи и горещи.
Всичко
това допринася за разнообразни и вкусни профили на чашите и някои много сложни кафета.
за Перу
В Перупроизводителите на кафе са чувствителни към промените на пазара и често им липсва обучение и мотивация да по-високо качество на продукцията поради липсата на премиални възнаграждения. Ето защо решихме да променим начина, по който купуваме кафе, и да работим директно с производителите в Перу. Това ще ни позволи да контролираме и подобряваме качеството и да гарантираме финансова прозрачност. По този начин ще можем да плащаме по-високи цени за кафето и да гарантираме справедливи възнаграждения за производителите.
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER