GourmetCoffee Specialty - Етиопия Tesfa DECAF - без кофеин 250g
GourmetCoffee Specialty - Етиопия Tesfa DECAF - без кофеин 250g

GourmetCoffee Specialty - Етиопия Tesfa DECAF - без кофеин 250g

Изчерпана наличност
20,90 лв.
с ДДС

Изключително кафе без кофеин. Не колумбийско, а етиопско. Вкусове:карамел - зърнени култури - лешници - шоколад

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
При закупуване на този продукт ще получите 11 точки. Вашата количка ще съдържа общо 11 точки, които могат да бъдат превърнати във ваучер на стойност 0,96 лв..
Метод на обработка
Измито (washed)
Киселинност
hиска
Степен на изпичане
cветли
Дървото за кафе
100% Arabica
 

Ароматен профил: карамел - зърнени храни - лешници - шоколад

Надморска височина: 2000-2100 м

Метод на преработка: газирана вода без кофеин (CO2 процес)

Местоположение: Agaro, Jimma, Западна Етиопия

Сорт: Етиопия: смесена

Собственик : Mustefa Abakeno

Опаковка: 250 г

Оценка за купа: 84,25

Вносител: Falcon

Пекарна: Beansmith

Какво е GourmetCoffee Specialty?

Това е истинско специално кафе, внимателно подбрано и изпечено за нас от селективна пекарна Beansmith. Съществуват много определения, като едно от по-конкретните от SCA (Асоциация за селектирано кафе) гласи, че това са кафета, които получават най-малко 80 от 100 точки при професионална оценка и нямат точно посочени дефекти във вкуса. При нашите селектирани кафета ще откриете и 100% прозрачност (ферми, вносител, пекарна и търговец на дребно).

Добро безкофеиново кафе от друго място, а не от Колумбия? Да, етиопско!

Може би сте забелязали, че безкофеиновите кафета са може би 95% от Колумбия, за човек, който обича безкофеиново кафе, това става доста скучно след известно време. И така, търсихме нещо специално, докато не открихме безкофеиново кафе от Етиопия, и то дори обработено по нетрадиционен метод с CO2 (вж. по-долу). И за да е още по-лошо, кафето има наистина специален вкус, не търсете никаква киселинност, а вкус на пуканки, карамел.

Изключителен метод за премахване на кофеина

Този процес е открит за първи път от учения Курт Зосел в Института за изследване на въглищата "Макс Планк" през 1967 г., когато той изследва нови начини за разделяне на смеси от вещества. Процесът на CO2 е естествен процес на декофеинизиране и постига 99,9% ефективност. Това е щадящ процес, при който течният CO2 се насочва към кофеина в кафето. Това гарантира, че вкусът на кафето остава перфектен! Този процес е напълно естествен и сертифициран като органичен. Този процес обаче отнема най-много време - 6-7 дни. Кофеинът, извлечен от кафето, се рафинира и се продава на производителите на безалкохолни напитки.

Начинът, по който протича процесът, означава, че другите съединения в зелените кафеени зърна остават непокътнати, което означава, че обезкофеиняването не оказва влияние върху вкуса и аромата на крайния продукт. Въглеродният диоксид е много селективен и не извлича въглехидратите и протеините в зелените зърна, които допринасят за вкуса и аромата.

Съвет за приготвяне

Не пишем точната грубост на смилане, защото всяка мелница я има различна, но можете да опитате да смилате, за да получите приблизително това, което имаме по-долу. Но това наистина е един от многото различни случаи. Това е просто нещо като отправна точка.

Капкомер - 18 г -> 3:00 -> 250 мл

Аеропрес - 10 г + 100 мл от 2 минути изстискване

Информация от земеделския производител

На амхарски език Tesfa означава "надежда" и предвид настоящата ситуация в световен мащаб ни се струваше подходящо да дадем на нашите клиенти лъч надежда! Мустефа Абакено е дребен земеделски производител, който притежава 18 хектара земя близо до Агаро в района Джимма в Западна Етиопия. Фермата и мократа мелница са разположени на 2040 м надморска височина и са засадени с различни сортове от изследователския център в Джимма.

Поради недостига на вода в района и ограниченото пространство за ферментация, Mustefa ферментира кафето, преди да го премести в сушилните, което води до нещо като по-слаб меден процес. Mustefa наскоро се регистрира като износител, за да започне да продава кафето си директно на купувачи, което вече ѝ е позволено след промяна в нормативната уредба в Етиопия. Той е създал малка фабрика закръгла мелница, в която преработва кафето от своята ферма и от производителите, което държи отделно и суши в повдигнати лехи близо до къщата си. Земеделските производители на Mustef са съседи и всеки от тях притежава от 4 до 10 хектара земя. Той преработва както натурално, така и измито кафе, а цялото кафе се суши на полусянка. Очакваме, че Мустефа ще има на разположение около 600 торби. Работейки директно с вносителя Falcon, успяваме да направим веригата за доставки много по-ефективна и да увеличим максимално количеството пари, които се връщат при производителите.

EAN: 8594206182711

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER