GourmetCoffee Specialty - Перу T. Sachez 250g
GourmetCoffee Specialty - Перу T. Sachez 250g
GourmetCoffee Specialty - Перу T. Sachez 250g
GourmetCoffee Specialty - Перу T. Sachez 250g
GourmetCoffee Specialty - Перу T. Sachez 250g
GourmetCoffee Specialty - Перу T. Sachez 250g
GourmetCoffee Specialty - Перу T. Sachez 250g
GourmetCoffee Specialty - Перу T. Sachez 250g
GourmetCoffee Specialty - Перу T. Sachez 250g
GourmetCoffee Specialty - Перу T. Sachez 250g

GourmetCoffee Specialty - Перу T. Sachez 250g

Изчерпана наличност
25,90 лв.
с ДДС

Кафе с богат вкус, плътно тяло и фини сладки нотки, които ще зарадват тези, които предпочитат по-малко киселинен характер. Банан - Череша - Шоколадова торта

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
При закупуване на този продукт ще получите 14 точки. Вашата количка ще съдържа общо 14 точки, които могат да бъдат превърнати във ваучер на стойност 1,22 лв..
Препоръчителна подготовка
филтърно кафе
Метод на обработка
Сухо (natural)
Киселинност
hиска
Степен на изпичане
cветли
Дървото за кафе
100% Arabica
Дата на печене
 

Надморска височина: 1200-2100 м над морското равнище.






Природенрегион: CajamarcaСорт: Catuai Ферма: HuabalСобственик: Edilberto Torres SanchezОпаковка: 250gПекарна: Beansmith'sКакво

е специалното кафе гурме?

Това е истинска селекция от кафе, внимателно подбрано и изпечено за нас от Beansmith's, най-добрата пекарна. Съществуват много определения, като едно от по-конкретните от SCA (Асоциация за селектирано кафе) гласи, че това са кафета, които получават най-малко 80 от 100 точки при професионална оценка и нямат точно посочени дефекти във вкуса. Освен това при нашите селектирани кафета ще откриете 100% прозрачност (ферми, вносител, пекарна и търговец на дребно).

какво е различното при селектираните кафета?

Не очаквайте ясно изразена горчивина в кафето, тъй като те са изпечени по-леко от обикновените кафета. Като правило в тях ще откриете повече плодови аромати. Всички наши кафета са предназначени предимно за приготвяне в домашни условия, например като филтърно кафе, но това не означава, че не могат да бъдат интересни и в кана за мока.

какво ни привлече към това кафе?

Потопете се в един ежедневен ритуал с нашите кафета с шоколадов привкус, от страна, която е необичайна за изборното кафе. А какво по-хубаво от това да се отдадете на това кафе в неделния следобед в къщата на баба, където топлата торта се съчетава със семейния уют. :-)

Съвет за приготвянеНе записваме

точната

грубост на смилане, защото всяка мелница я има различна, но можете да опитате да смилате така, че да се получи приблизително това, което имаме по-долу. Но това наистина е един от многото различни случаи. Това е само нещо като отправна точка.

Капване 18 г (60 мл цъфтеж), общо 250 мл за 3 мин.

Информация от вносителяЕдилберто

Торес Санчес е второ поколение производител на кафе от Сан Антонио, Уабал. Той отглежда катуаи и кастило във фермата си на 1600 м надморска височина. От 3-4 години обработва кафето основно по натурален метод. Узрелите череши се сушат

в

продължение на 25-30 дни върху торфени лехи.

уабал в провинция Кахамарка в Хаен е един от най-силните райони

по

отношение на членовете и качеството. с надморска височина 1200-2100 м и производители предимно над 1800 м, Той има огромен потенциал, въпреки че инфраструктурата пречи на пълното му използване. най-уязвимите производители са тези, които не са асоциирани - т.е. тези, които не членуват в кооператив, асоциация или организация - и те представляват 75 % от производителите в Северно Перу. Много от производителите в Хуабал са възстановили стопанствата си с катимори. По-новите насаждения от катури, бурбон и катуай дават надежда за по-високи добиви и по-добро качество. Уабал е разположен в няколко планински вериги, където климатичните условия и почвата могат да варират значително: някои райони са с влажни и мокри условия и червена, африканска почва, други са сухи и горещи.

Всичко

това допринася за разнообразни и вкусни профили на чашите и някои много сложни кафета.

за Перу

В Перупроизводителите на кафе са чувствителни към промените на пазара и често им липсва обучение и мотивация да по-високо качество на продукцията поради липсата на премиални възнаграждения. Ето защо решихме да променим начина, по който купуваме кафе, и да работим директно с производителите в Перу. Това ще ни позволи да контролираме и подобряваме качеството и да гарантираме финансова прозрачност. По този начин ще можем да плащаме по-високи цени за кафето и да гарантираме справедливи възнаграждения за производителите.

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER