GourmetCoffee Specialty Колумбия El Agrado Honey 250g
Преработката на мед придава на кафето специфична сладост, която не е много разпространена в Колумбия. Изключително кафе, което си заслужава да се опита. Аромат: червен касис - горски плодове - ябълков пай
Надморска височина: 1 730 м над морското равнище
Регион: El Agrado, Piendamo, Cauca
Сорт: Коломба, Кастило и Катурра
Ферма: El Agrado
Резултат от купажирането: 87,5
Преработка: мед
Пекарна: Beansmith
Какво представлява специалното кафе гурме?
Това е селектирано кафе, което внимателно сме избрали и пекарната Beansmith е изпекла за нас. Има много определения, като SCA (Асоциацията за селектирано кафе) изрично посочва, че това е кафе, което получава най-малко 80 от 100 точки при професионална оценкаи не съдържа значителни дефекти във вкуса. Освен това при нашите селектирани кафета винаги ще намерите 100% прозрачност (ферми, вносител, пекарна и търговец на дребно).
Какво е различното в нашите селектирани кафета?
Не очаквайте ясно изразена горчивина в кафето, тъй като те са изпечени по-леко от обикновените кафета. Като правило в тях ще откриете повече плодови аромати. Всички наши кафета са предназначени предимно за приготвяне в домашни условия като филтърно кафе, но това не означава, че не могат да бъдат интересни в кана за мока.
Защо избрахме това кафе? Обработката на мед не е разпространена в Колумбия
Обработката с мед е много интересен метод за обелване на зърната от кожата, при който се оставя малко пулпа върху зърната. След това кафето се изсушава с този остатък и се изпича тук, в Чешката република. Тази малка част от люспата придава интересен плодов и сладък вкус.
Информация от земеделския производител
В Asociación de Caficultores del Centro del Cauca por la Paz - ACC членуват 77 души със средна площ от 1,5 хектара, като надморската височина варира от 1 700 до 2 100 м. Всеки член, който се е присъединил, е убеден в силата на асоциацията, чиято основна цел е да се бори с бедността и социалните конфликти в региона. Асоциацията помага на членовете си с бизнес стратегии и технологии, свързани с отглеждането; въпреки това всеки член има възможност да реши как да преработва кафето си, като използва иновативни ферментации.
Сортовете кафе, отглеждани от членовете, са кастило, сеникафе, таби, бурбон, катурра и колумбия.
По-голямата част от сушенето се извършва с помощта на параболични и механични сили.
Обработка на кафето
1) Кафето се събира много зряло, така че съдържанието на захар е по-високо.
2) Процес на плаване: плаващите кафета се отстраняват, така че за обработка да останат само зрели кафета.
3) Процес на ферментация на черешите в продължение на 12 часа в резервоар за измиване.
4) Кафето се смила и се поставя в приемния резервоар за 36-часова ферментация в мушама.
5) Процес на сушене: Черешите се прехвърлят в параболична система за сушене до достигане на 10% влажност (5-6 дни).
EAN: 8594206183282
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER