GourmetCoffee Specialty Колумбия El Agrado Honey 250g
GourmetCoffee Specialty Колумбия El Agrado Honey 250g
GourmetCoffee Specialty Колумбия El Agrado Honey 250g
GourmetCoffee Specialty Колумбия El Agrado Honey 250g
GourmetCoffee Specialty Колумбия El Agrado Honey 250g
GourmetCoffee Specialty Колумбия El Agrado Honey 250g
GourmetCoffee Specialty Колумбия El Agrado Honey 250g
GourmetCoffee Specialty Колумбия El Agrado Honey 250g

GourmetCoffee Specialty Колумбия El Agrado Honey 250g

Изчерпана наличност
28,90 лв.
с ДДС

Преработката на мед придава на кафето специфична сладост, която не е много разпространена в Колумбия. Изключително кафе, което си заслужава да се опита. Аромат: червен касис - горски плодове - ябълков пай

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
При закупуване на този продукт ще получите 16 точки. Вашата количка ще съдържа общо 16 точки, които могат да бъдат превърнати във ваучер на стойност 1,40 лв..
Препоръчителна подготовка
филтърно кафе
Метод на обработка
Honey
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cветли
Дървото за кафе
100% Arabica
Дата на печене
2025-02-13
 

Надморска височина: 1 730 м над морското равнище

Регион: El Agrado, Piendamo, Cauca

Сорт: Коломба, Кастило и Катурра

Ферма: El Agrado

Резултат от купажирането: 87,5

Преработка: мед

Пекарна: Beansmith

Какво представлява специалното кафе гурме?

Това е селектирано кафе, което внимателно сме избрали и пекарната Beansmith е изпекла за нас. Има много определения, като SCA (Асоциацията за селектирано кафе) изрично посочва, че това е кафе, което получава най-малко 80 от 100 точки при професионална оценкаи не съдържа значителни дефекти във вкуса. Освен това при нашите селектирани кафета винаги ще намерите 100% прозрачност (ферми, вносител, пекарна и търговец на дребно).

Какво е различното в нашите селектирани кафета?

Не очаквайте ясно изразена горчивина в кафето, тъй като те са изпечени по-леко от обикновените кафета. Като правило в тях ще откриете повече плодови аромати. Всички наши кафета са предназначени предимно за приготвяне в домашни условия като филтърно кафе, но това не означава, че не могат да бъдат интересни в кана за мока.

Защо избрахме това кафе? Обработката на мед не е разпространена в Колумбия

Обработката с мед е много интересен метод за обелване на зърната от кожата, при който се оставя малко пулпа върху зърната. След това кафето се изсушава с този остатък и се изпича тук, в Чешката република. Тази малка част от люспата придава интересен плодов и сладък вкус.

Информация от земеделския производител

В Asociación de Caficultores del Centro del Cauca por la Paz - ACC членуват 77 души със средна площ от 1,5 хектара, като надморската височина варира от 1 700 до 2 100 м. Всеки член, който се е присъединил, е убеден в силата на асоциацията, чиято основна цел е да се бори с бедността и социалните конфликти в региона. Асоциацията помага на членовете си с бизнес стратегии и технологии, свързани с отглеждането; въпреки това всеки член има възможност да реши как да преработва кафето си, като използва иновативни ферментации.

Сортовете кафе, отглеждани от членовете, са кастило, сеникафе, таби, бурбон, катурра и колумбия.

По-голямата част от сушенето се извършва с помощта на параболични и механични сили.

Обработка на кафето

1) Кафето се събира много зряло, така че съдържанието на захар е по-високо.

2) Процес на плаване: плаващите кафета се отстраняват, така че за обработка да останат само зрели кафета.

3) Процес на ферментация на черешите в продължение на 12 часа в резервоар за измиване.

4) Кафето се смила и се поставя в приемния резервоар за 36-часова ферментация в мушама.

5) Процес на сушене: Черешите се прехвърлят в параболична система за сушене до достигане на 10% влажност (5-6 дни).

EAN: 8594206183282

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER