GourmetCoffee Specialty Кения Baragwi - Guama AA 250g
GourmetCoffee Specialty Кения Baragwi - Guama AA 250g
GourmetCoffee Specialty Кения Baragwi - Guama AA 250g
GourmetCoffee Specialty Кения Baragwi - Guama AA 250g
GourmetCoffee Specialty Кения Baragwi - Guama AA 250g
GourmetCoffee Specialty Кения Baragwi - Guama AA 250g
GourmetCoffee Specialty Кения Baragwi - Guama AA 250g
GourmetCoffee Specialty Кения Baragwi - Guama AA 250g
GourmetCoffee Specialty Кения Baragwi - Guama AA 250g
GourmetCoffee Specialty Кения Baragwi - Guama AA 250g
GourmetCoffee Specialty Кения Baragwi - Guama AA 250g
GourmetCoffee Specialty Кения Baragwi - Guama AA 250g

GourmetCoffee Specialty Кения Baragwi - Guama AA 250g

Изчерпана наличност
27,90 лв.
с ДДС

Идеалното кафе за любителите на кафе, които ценят сочните и плодови нотки.

Касис, помело, черен чай

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
При закупуване на този продукт ще получите 15 точки. Вашата количка ще съдържа общо 15 точки, които могат да бъдат превърнати във ваучер на стойност 1,31 лв..
Препоръчителна подготовка
филтърно кафе
Метод на обработка
Измито (washed)
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cветли
Дървото за кафе
100% Arabica
 

Надморска височина: 1 800 м над морското равнище

Регион: Kianyaga, окръг Kirinyaga

Сорт: SL34, SL28, присаден SL, Ruiru 11 и Batian

Стопанство: Baragwi - Guama AA

Оценка за купаж: 86,75

Пекарна: Beansmith

Какво представлява GourmetCoffee Specialty?

Това е селекция от кафета, които сме подбрали внимателно и които пекарната Beansmith изпича за нас. Има много определения, като SCA (Асоциацията за селектирано кафе) изрично посочва, че това е кафе, което е получило поне 80 от 100 точки при професионална оценкаи не съдържа значителни дефекти във вкуса. Освен това при нашите селектирани кафета винаги ще намерите 100% прозрачност (ферми, вносител, пекарна и търговец на дребно).

Какво е различното в нашите селектирани кафета?

Не очаквайте ясно изразена горчивина в кафето, тъй като те са изпечени по-леко от обикновените кафета. Като правило в тях ще откриете повече плодови аромати. Всички наши кафета са предназначени предимно за приготвяне в домашни условия като филтърно кафе, но това не означава, че не могат да бъдат интересни в кана за мока.

Съвет за приготвяне

Не записваме точната грубост на смилане, защото всяка мелница я има различна, но можете да опитате да смелите, за да получите приблизително това, което сме получили по-долу. Но това наистина е един от многото различни случаи. Това е просто нещо като отправна точка.

Капване 18 г (60 мл цъфтеж), общо 250 мл за 2:30 мин.

Информация от земеделския производител

Станцията за миене на кафе Guama е собственост и се управлява от кооперативното дружество на фермерите Baragwi. Управлявана от дребни земеделски производители, тази станция е създадена през 1986 г. и в нея членуват над 3500 производители. Фермите в този район обикновено са по-малки, като средният фермер има около 300 кафеени растения.

След доставката до мократа мелница черешите се сортират ръчно, за да се отстранят примесите и черните плодове. След това те се претеглят и записват. След това се преместват в бункер, където се обелват. След като черешите се обелят с помощта на преса с четири диска, те се прехвърлят в един от резервоарите за ферментация, където ферментират в продължение на около 16-24 часа в зависимост от температурата на околната среда. След това кафето се измива старателно в наклонени водни канали, за да се отстрани остатъчната целулоза.

След това кафето се премества в повдигнатите легла за сушене в станцията, където бавно се суши в продължение на около 10-18 дни. В много горещи дни то се предпазва от мрежа за засенчване. След това изсушеното на пергамент кафе се транспортира до собствена мелница (Baragwi Farmers' Cooperative разполага със собствена суха мелница в област Кириняга), където се обработва и класифицира в различни качествени класове в рамките на 3 дни.

След като бъде напълно преработено, кафето се транспортира до склад в окръг Найроби (Africa Global Logistics), където се съхранява до продажбата му на търг.

EAN: 8594206183893

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER