GourmetCoffee Specialty Кения Baragwi - Guama AA 250g
Идеалното кафе за любителите на кафе, които ценят сочните и плодови нотки.
Касис, помело, черен чай
Надморска височина: 1 800 м над морското равнище
Регион: Kianyaga, окръг Kirinyaga
Сорт: SL34, SL28, присаден SL, Ruiru 11 и Batian
Стопанство: Baragwi - Guama AA
Оценка за купаж: 86,75
Пекарна: Beansmith
Какво представлява GourmetCoffee Specialty?
Това е селекция от кафета, които сме подбрали внимателно и които пекарната Beansmith изпича за нас. Има много определения, като SCA (Асоциацията за селектирано кафе) изрично посочва, че това е кафе, което е получило поне 80 от 100 точки при професионална оценкаи не съдържа значителни дефекти във вкуса. Освен това при нашите селектирани кафета винаги ще намерите 100% прозрачност (ферми, вносител, пекарна и търговец на дребно).
Какво е различното в нашите селектирани кафета?
Не очаквайте ясно изразена горчивина в кафето, тъй като те са изпечени по-леко от обикновените кафета. Като правило в тях ще откриете повече плодови аромати. Всички наши кафета са предназначени предимно за приготвяне в домашни условия като филтърно кафе, но това не означава, че не могат да бъдат интересни в кана за мока.
Съвет за приготвяне
Не записваме точната грубост на смилане, защото всяка мелница я има различна, но можете да опитате да смелите, за да получите приблизително това, което сме получили по-долу. Но това наистина е един от многото различни случаи. Това е просто нещо като отправна точка.
Капване 18 г (60 мл цъфтеж), общо 250 мл за 2:30 мин.
Информация от земеделския производител
Станцията за миене на кафе Guama е собственост и се управлява от кооперативното дружество на фермерите Baragwi. Управлявана от дребни земеделски производители, тази станция е създадена през 1986 г. и в нея членуват над 3500 производители. Фермите в този район обикновено са по-малки, като средният фермер има около 300 кафеени растения.
След доставката до мократа мелница черешите се сортират ръчно, за да се отстранят примесите и черните плодове. След това те се претеглят и записват. След това се преместват в бункер, където се обелват. След като черешите се обелят с помощта на преса с четири диска, те се прехвърлят в един от резервоарите за ферментация, където ферментират в продължение на около 16-24 часа в зависимост от температурата на околната среда. След това кафето се измива старателно в наклонени водни канали, за да се отстрани остатъчната целулоза.
След това кафето се премества в повдигнатите легла за сушене в станцията, където бавно се суши в продължение на около 10-18 дни. В много горещи дни то се предпазва от мрежа за засенчване. След това изсушеното на пергамент кафе се транспортира до собствена мелница (Baragwi Farmers' Cooperative разполага със собствена суха мелница в област Кириняга), където се обработва и класифицира в различни качествени класове в рамките на 3 дни.
След като бъде напълно преработено, кафето се транспортира до склад в окръг Найроби (Africa Global Logistics), където се съхранява до продажбата му на търг.
EAN: 8594206183893
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER