GourmetCoffee Specialty - Индонезия Aulila Kahfi 250g
GourmetCoffee Specialty - Индонезия Aulila Kahfi 250g
GourmetCoffee Specialty - Индонезия Aulila Kahfi 250g
GourmetCoffee Specialty - Индонезия Aulila Kahfi 250g
GourmetCoffee Specialty - Индонезия Aulila Kahfi 250g
GourmetCoffee Specialty - Индонезия Aulila Kahfi 250g
GourmetCoffee Specialty - Индонезия Aulila Kahfi 250g
GourmetCoffee Specialty - Индонезия Aulila Kahfi 250g
GourmetCoffee Specialty - Индонезия Aulila Kahfi 250g
GourmetCoffee Specialty - Индонезия Aulila Kahfi 250g
GourmetCoffee Specialty - Индонезия Aulila Kahfi 250g
GourmetCoffee Specialty - Индонезия Aulila Kahfi 250g

GourmetCoffee Specialty - Индонезия Aulia Kahfi 250g

Изчерпана наличност
27,90 лв.
с ДДС

Кафе, което си струва да се опита. Вкусът му ще задоволи и най-взискателните любители на кафето. Аромат: червена боровинка - портвайн - панела

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
При закупуване на този продукт ще получите 15 точки. Вашата количка ще съдържа общо 15 точки, които могат да бъдат превърнати във ваучер на стойност 1,31 лв..
Препоръчителна подготовка
филтърно кафе
Метод на обработка
Анаеробно
Киселинност
По-висока
Степен на изпичане
cветли
Дървото за кафе
100% Arabica
Дата на печене
 




Надморска височина: 1300-1600 m над морското равнище Метод наобработка: анаеробна естествена обработкаРегион: СуматраСорт:



Собственик: Aulia KahpiОпаковка: 250 гПекарна: Beansmith's

Какво е GourmetCoffee Specialty?

Това е истинска селекция от кафе, внимателно подбрано и изпечено за нас от избрани пекарни на Beansmith. Има много определения, като едно от по-конкретните от SCA (Асоциацията за селектирано кафе) гласи, че това са кафета, които са получили поне 80 от 100 точки при професионална оценка и нямат точно упоменати дефекти във вкуса. При нашите селектирани кафета ще откриете и 100% прозрачност (ферми, вносител, пекарна и търговец на дребно).

Какво е различното в нашите селектирани кафета?

Не очаквайте отчетлива горчивина в кафето, тъй като те са изпечени по-леко от обикновените кафета. Като правило в тях ще откриете повече плодови аромати. Всички наши кафета са предназначени предимно за приготвяне в домашни условия като филтърно кафе, но това не означава, че не могат да бъдат интересни в кана за мока.

Какво ни привлече към това кафе?

Самата Индонезия е интересна дестинация за избор на кафе, а анаеробно ферментиралото кафе липсваше в нашето портфолио. Какво представлява анаеробната ферментация накратко? При анаеробната ферментация черешите на кафето се поставят в среда с ограничено съдържание на кислород и там ферментират. Този процес разкрива много от ароматите в кафето. Така получените аромати могат да бъдат доста диви. Така или иначе, този специалитет си заслужава да бъде опитан.

Съвет за приготвяне

Не записваме точната грубост на смилане, защото всяка мелница я има различна, но можете да опитате да я смелите така, че да се получи приблизително това, което ние получаваме по-долу. Но това наистина е един от многото различни случаи. Това е само нещо като отправна точка.

Капване 18g (60ml bloom), общо 250ml за 2,5 мин.

Информация от вносителя

Аулия наследява фермата от семейството си. Но той се занимава с производство на кафе още от много млад, защото винаги е имал голям интерес към хубавото кафе. Когато е израснал, не е имало голямо търсене на селектирано кафе, затова той прекарва няколко години в добив и продажба на везувианит (индокрас).

Аулия събира ръчно зрели червени череши или ги купува от местни производители. Черешите ферментират в продължение на 24 часа, а водата се сменя на всеки 12 часа. След ферментацията черешите се поставят на терасата, за да изсъхнат. Той често загребва черешите, за да осигури равномерно сушене.

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER