GourmetCoffee Specialty - Руанда Ngororero 250g
GourmetCoffee Specialty - Руанда Ngororero 250g
GourmetCoffee Specialty - Руанда Ngororero 250g
GourmetCoffee Specialty - Руанда Ngororero 250g
GourmetCoffee Specialty - Руанда Ngororero 250g
GourmetCoffee Specialty - Руанда Ngororero 250g
GourmetCoffee Specialty - Руанда Ngororero 250g
GourmetCoffee Specialty - Руанда Ngororero 250g

GourmetCoffee Specialty - Руанда Ngororero 250g

Налично
21,90 лв.
с ДДС

Плодовата бомба на Руанда, която трябва да опитате! Ароматен профил: касис, захарна тръстика, дарджилинг.

Искате ли да смелите кафето?
На склад > 5 бр., доставени до вас 11.11.2025

detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
При закупуване на този продукт ще получите 12 точки. Вашата количка ще съдържа общо 12 точки, които могат да бъдат превърнати във ваучер на стойност 1,05 лв..
Препоръчителна подготовка
филтърно кафе
Метод на обработка
Измито (washed)
Киселинност
По-висока
Степен на изпичане
cветли
Дървото за кафе
100% Arabica
 





Ароматен профил: касис, захарна тръстика, darjeelingНадморска височина: 1600-2000 m Метод наобработка: измиванеМестоположение: Ngororero, Западна провинция, РуандаСорт:




Собственик: 1405 дребни земеделски производители в партньорство със SucafinaОпаковка: 250 гОценка начашата: 87Вносител: SucafinaПекарна: Beansmith

Какво е GourmetCoffee Specialty?

Това е истинска селекция от кафе, внимателно подбрано и изпечено за нас от Beansmith, пекарната, която сме избрали. Има много определения, като едно от по-конкретните от SCA (Асоциацията за селектирано кафе) гласи, че това са кафета, които получават поне 80 от 100 точки при професионална оценка и нямат точно посочени дефекти във вкуса. При нашите селектирани кафета ще откриете и 100% прозрачност (ферми, вносител, пекарна и търговец на дребно).

Какво е различното в нашите селектирани кафета?

Не очаквайте отчетлива горчивина в кафето, тъй като те са изпечени по-леко от обикновените кафета. Като правило в тях ще откриете повече плодови аромати. Всички наши кафета са предназначени предимно за приготвяне в домашни условия като филтърно кафе, но това не означава, че не могат да бъдат интересни в кана за мока.

Какво ни привлече към това кафе?

Ондрей Шейк от Beansmith се беше състезавал с кафе от тази ферма в предишни години в конкурса "Бариста на годината", той ни даде вида, кафето беше много добро и ние се спряхме на него. Но това, което се получи от него, е истински взрив. Кафето не е толкова кисело, колкото може да се очаква от кафетата с касис, така че съчетава приятна плодовост на касис със сладост, за мен лично вероятно най-доброто от нашите кафета (Доминик), но всеки харесва нещо различно :-)

Съвет за приготвяне

Не сме записали точната грубост на смилане, защото всяка мелница я има различна, но можете да опитате да го смелите така, че да получите приблизително това, което ние получаваме по-долу. Но това наистина е един от многото различни случаи. Това е просто нещо като отправна точка.

Капкообразувател - 18 г -> 3:00 -> 250 мл, класически 95С

Aeropress - 10g + 100ml от 2min squeeze, опитайте да налеете 85C за повече сладост, при 95C киселинността излиза наяве

Информация от фермера

Кафето от миялната станция Ngororero се цени по целия свят заради отличното си качество и вкус. Кафето се характеризира със сложна гама от аромати, които включват ягодови плодове, цитрусови плодове, сладки домати и мед.

Събиране на реколтата и третиране след прибирането ѝ - След като черешите бъдат закупени от производителите, кафето Ngororero преминава през строг процес на сортиране. Първо, персоналът на миялната станция отстранява всички некачествени череши чрез флотация. След това специално обучен персонал проверява визуално останалите череши за наличие на визуални дефекти.



В сътрудничество с партньора ни за устойчивост, фондация Kahawatu, Sucafina Rwanda инвестира много в увеличаване на добивите, обучение на фермери, проекти за подобряване на качеството, екологична устойчивост и други начини за подобряване на поминъка на фермерите. Програмата за развитие на фермерите на Sucafina Rwanda, в партньорство с London School of Economics (LSE),подпомага фермерите с обучение по добри земеделски практики и достъп до заеми, производствени материали и земеделски услуги. Новата инициатива за здравето на почвата използва данните от анализа на почвата, събрани от Sucafina Rwanda, за да идентифицира стопанства, в които почвата е твърде кисела. На тези земеделски стопани се раздава вар, както и обучениеобучение за прилагането му, което спомага за подобряване на качеството на почвата.

Освен това разсадниците осигуряват до 4 милиона разсада годишно, за да помогнат на земеделските стопани да попълнят своите коренища. Sucafina Rwanda има и много проекти, които са предназначенида подпомогнат цялостния поминък на земеделските стопани. Те се фокусират върху равенството между половете и подкрепят няколко женски кооператива, като им помагат да получат достъп до земя, разсад и да достигнат до пазара на своето кафе. Предлагат обучение по финансова грамотност и алтернативни дейности за генериране на доходи.

EAN: 8594206182582

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER