GourmetCoffee Specialty Ethiopia Uraga 250g
GourmetCoffee Specialty Ethiopia Uraga 250g
GourmetCoffee Specialty Ethiopia Uraga 250g
GourmetCoffee Specialty Ethiopia Uraga 250g
GourmetCoffee Specialty Ethiopia Uraga 250g
GourmetCoffee Specialty Ethiopia Uraga 250g
GourmetCoffee Specialty Ethiopia Uraga 250g
GourmetCoffee Specialty Ethiopia Uraga 250g
GourmetCoffee Specialty Ethiopia Uraga 250g
GourmetCoffee Specialty Ethiopia Uraga 250g
GourmetCoffee Specialty Ethiopia Uraga 250g
GourmetCoffee Specialty Ethiopia Uraga 250g
GourmetCoffee Specialty Ethiopia Uraga 250g
GourmetCoffee Specialty Ethiopia Uraga 250g
GourmetCoffee Specialty Ethiopia Uraga 250g
GourmetCoffee Specialty Ethiopia Uraga 250g

GourmetCoffee Specialty Ethiopia Uraga 250g

Налично
29,90 лв.
с ДДС

Анаеробно ферментиралото кафе от региона Гуджи предлага уникален вкусов профил с нотки на папая, ябълков сайдер и портокалов ликьор. Естествената обработка подчертава неговата сладост и сложност.

Искате ли да смелите кафето?
На склад > 5 бр., доставени до вас 8.11.2025

detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
При закупуване на този продукт ще получите 17 точки. Вашата количка ще съдържа общо 17 точки, които могат да бъдат превърнати във ваучер на стойност 1,49 лв..
Препоръчителна подготовка
филтърно кафе
Метод на обработка
Сухо (natural)
Метод на обработка
Анаеробно
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cветли
Дървото за кафе
100% Arabica
Дата на печене
2025-10-20
 

Надморска височина: 2250 м над морското равнище.

Регион.

Сорт: Dega, Kurume, 74110

Преработвателна станция: Haro Wachu

Пекарна: Beansmith

Преработка: естествена анаеробна

Резултат от купажирането : 87,5

Какво представлява специалното кафе гурме?

Това е селекция от кафета, които сме подбрали внимателно и които пекарната Beansmith е обработила за нас. Има много определения, като SCA (Асоциацията за селектирано кафе) изрично посочва, че това са кафета, които са получили най-малко 80 от 100 точки при професионална оценкаи не съдържат значителни вкусови дефекти. Освен това при нашите селектирани кафета винаги ще намерите 100% прозрачност (ферми, вносител, пекарна и търговец на дребно).

Какво е различното в нашите селектирани кафета?

Не очаквайте ясно изразена горчивина в кафето, тъй като те са изпечени по-леко от обикновените кафета. Като правило в тях ще откриете повече плодови аромати. Всички наши кафета са предназначени предимно за приготвяне в домашни условия като филтърно кафе, но това не означава, че не могат да бъдат интересни в кана за мока.

Съвет за приготвяне

Не записваме точната грубост на смилане, защото всяка мелница я има различна, но можете да опитате да смелите, за да получите приблизително това, което получаваме по-долу. Но това наистина е един от многото различни случаи. Това е просто нещо като отправна точка.

Капване 18 г (60 мл цъфтеж), общо 250 мл за 2:30 мин.

Информация от фермера

Това уникално анаеробно кафе идва от отдалечения регион Урага в Гуджи, по-конкретно от село Харо Вачу, където местната станция обработва натурални, измити и анаеробни кафета. То се отглежда на голяма надморска височина от 2250 м или повече, което перфектно отразява плодородните почви и буйните гори на Урага. Малките фермери тук отглеждат сортове 74110 и 74112 под сянката на дървета като Cordia africana, акация и ансету. Обикновено реколтата се събира от ноември до януари. Това кафе е с висока степен на проследимост, тъй като черешите се добиват само от 5,2 хектара. Внимателните грижи и прецизността на експерименталните методи на обработка водят до отлична чаша с висока степен на проследимост на произхода.

Анаеробната ферментация е съвременен метод на преработка, при който черешите на кафето ферментират в напълно затворени резервоари без достъп на кислород. Черешите първо се сортират внимателно, за да се отделят неузрелите, презрелите и зелените плодове. След това узрелите череши се поставят в специални торби и се пресоват здраво. Кислородът се отстранява с помощта на вакуумна система и след 18-24 часа започва ферментация, дължаща се на налягането на CO₂ в съда. Черешите ферментират в продължение на 4-15 дни, като през това време налягането гарантира, че сладките аромати на месестата част проникват директно в зърната. След приключване на процеса черешите стават червени и жълти. След като се извади от съда за ферментация, кафето се суши на африкански лехи в продължение на 15-18 дни.

EAN: 8594206184104

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER