GourmetCoffee Specialty Ethiopia Uraga 250g
Анаеробно ферментиралото кафе от региона Гуджи предлага уникален вкусов профил с нотки на папая, ябълков сайдер и портокалов ликьор. Естествената обработка подчертава неговата сладост и сложност.
Надморска височина: 2250 м над морското равнище.
Регион.
Сорт: Dega, Kurume, 74110
Преработвателна станция: Haro Wachu
Пекарна: Beansmith
Преработка: естествена анаеробна
Резултат от купажирането : 87,5
Какво представлява специалното кафе гурме?
Това е селекция от кафета, които сме подбрали внимателно и които пекарната Beansmith е обработила за нас. Има много определения, като SCA (Асоциацията за селектирано кафе) изрично посочва, че това са кафета, които са получили най-малко 80 от 100 точки при професионална оценкаи не съдържат значителни вкусови дефекти. Освен това при нашите селектирани кафета винаги ще намерите 100% прозрачност (ферми, вносител, пекарна и търговец на дребно).
Какво е различното в нашите селектирани кафета?
Не очаквайте ясно изразена горчивина в кафето, тъй като те са изпечени по-леко от обикновените кафета. Като правило в тях ще откриете повече плодови аромати. Всички наши кафета са предназначени предимно за приготвяне в домашни условия като филтърно кафе, но това не означава, че не могат да бъдат интересни в кана за мока.
Съвет за приготвяне
Не записваме точната грубост на смилане, защото всяка мелница я има различна, но можете да опитате да смелите, за да получите приблизително това, което получаваме по-долу. Но това наистина е един от многото различни случаи. Това е просто нещо като отправна точка.
Капване 18 г (60 мл цъфтеж), общо 250 мл за 2:30 мин.
Информация от фермера
Това уникално анаеробно кафе идва от отдалечения регион Урага в Гуджи, по-конкретно от село Харо Вачу, където местната станция обработва натурални, измити и анаеробни кафета. То се отглежда на голяма надморска височина от 2250 м или повече, което перфектно отразява плодородните почви и буйните гори на Урага. Малките фермери тук отглеждат сортове 74110 и 74112 под сянката на дървета като Cordia africana, акация и ансету. Обикновено реколтата се събира от ноември до януари. Това кафе е с висока степен на проследимост, тъй като черешите се добиват само от 5,2 хектара. Внимателните грижи и прецизността на експерименталните методи на обработка водят до отлична чаша с висока степен на проследимост на произхода.
Анаеробната ферментация е съвременен метод на преработка, при който черешите на кафето ферментират в напълно затворени резервоари без достъп на кислород. Черешите първо се сортират внимателно, за да се отделят неузрелите, презрелите и зелените плодове. След това узрелите череши се поставят в специални торби и се пресоват здраво. Кислородът се отстранява с помощта на вакуумна система и след 18-24 часа започва ферментация, дължаща се на налягането на CO₂ в съда. Черешите ферментират в продължение на 4-15 дни, като през това време налягането гарантира, че сладките аромати на месестата част проникват директно в зърната. След приключване на процеса черешите стават червени и жълти. След като се извади от съда за ферментация, кафето се суши на африкански лехи в продължение на 15-18 дни.
EAN: 8594206184104
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER