GourmetCoffee Specialty Guatemala Huehuetenango ESP 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Huehuetenango ESP 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Huehuetenango ESP 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Huehuetenango ESP 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Huehuetenango ESP 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Huehuetenango ESP 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Huehuetenango ESP 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Huehuetenango ESP 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Huehuetenango ESP 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Huehuetenango ESP 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Huehuetenango ESP 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Huehuetenango ESP 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Huehuetenango ESP 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Huehuetenango ESP 250g

GourmetCoffee Specialty Гватемала Comal ESP 250g

Изчерпана наличност
20,90 лв.
с ДДС

Пълно и плътно еспресо с приятна сладост и фина, освежаваща горчивина на финала. Перфектно балансиран вкус за истинско удоволствие. Аромат: сладко от череши - червена боровинка - черен шоколад

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
При закупуване на този продукт ще получите 11 точки. Вашата количка ще съдържа общо 11 точки, които могат да бъдат превърнати във ваучер на стойност 0,96 лв..
Препоръчителна подготовка
Eспресо
Метод на обработка
Измито (washed)
Киселинност
hиска
Степен на изпичане
cветли
Дървото за кафе
100% Arabica
 

Надморска височина: 1 400 - 2 000 м над морското равнище

Регион: Caserío San Juan, Aldea El Palmar, San Pedro Necta

Сорт: Бурбон, Катуай, Катурра, Паче

Ферма: Asociación Civil Comercializadora Maya Alternativa (COMAL)

Месеци на прибиране на реколтата: ноември - април

Пекарна: Beansmith

Какво представлява специалното кафе гурме?

Това е истинско специализирано кафе, внимателно подбрано и изпечено за нас от Beansmith, избраната пекарна. Съществуват много определения, като едно от по-конкретните от SCA (Select Coffee Association) гласи, че това са кафета, които получават най-малко 80 от 100 точки при професионална оценка и нямат точно посочени дефекти във вкуса. При нашите селектирани кафета ще откриете и 100% прозрачност (ферми, вносител, пекарна и търговец на дребно).

Какво е различното в нашите селектирани кафета?

Не очаквайте отчетлива горчивина в кафето, тъй като те са изпечени по-леко от обикновените кафета. Тези кафета са изпечени предимно за еспресо, но това не означава, че не могат да бъдат интересни в кана за мока.

Съвет за приготвяне

Не пишем точната степен на грубост на смилане, защото всяка мелница я има различна, но можете да опитате да смилате, за да получите приблизително това, което сме получили по-долу. Но това наистина е един от многото различни случаи. Това е просто нещо като отправна точка.

Препоръчителна подготовка 16 г кафе / 35 мл изход за около 30 сек.

Информация от вносителя

FECCEG (Federación Comercializadora de Café Especial de Guatemala) е създадена през 2006 г. в отговор на кризата с кафето. Нейната мисия е да подкрепя общностите, произвеждащи кафе, да улеснява достъпа до пазарите и да подобрява логистиката, свързана с износа. Организацията предоставя технически консултации, насърчава диверсификацията на културите, предлага програми за обучение в областта на селското стопанство и съдейства за сертифициране, като например за биологично производство и справедлива търговия.

Въпреки че кафето остава основната култура на тези общности, те отглеждат също така мед, плодни дървета и култури за собствено потребление като царевица и боб. Освен това те засаждат дървета, за да насърчават биоразнообразието и да опазват водните ресурси. Отглеждат и цветя и растения, които привличат пчелите и спомагат за увеличаване на производството на мед.

Всеки производител обработва и суши кафето си индивидуално на малки тераси. Те разполагат със собствени пещи за печене, резервоари за ферментация и системи за измиване. След това COMAL събира изсушеното пергаментово кафе от членовете на организацията и го отвежда в сушилнята на FECCEG в Кецалтенанго. Тук екип за контрол на качеството анализира всяка партида, която, в зависимост от качеството си, се продава като микроколичка или се смесва с други кафета от същата организация и категория.

EAN: 8594206184012

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER