GourmetCoffee Specialty Гватемала Comal ESP 250g
Пълно и плътно еспресо с приятна сладост и фина, освежаваща горчивина на финала. Перфектно балансиран вкус за истинско удоволствие. Аромат: сладко от череши - червена боровинка - черен шоколад
Надморска височина: 1 400 - 2 000 м над морското равнище
Регион: Caserío San Juan, Aldea El Palmar, San Pedro Necta
Сорт: Бурбон, Катуай, Катурра, Паче
Ферма: Asociación Civil Comercializadora Maya Alternativa (COMAL)
Месеци на прибиране на реколтата: ноември - април
Пекарна: Beansmith
Какво представлява специалното кафе гурме?
Това е истинско специализирано кафе, внимателно подбрано и изпечено за нас от Beansmith, избраната пекарна. Съществуват много определения, като едно от по-конкретните от SCA (Select Coffee Association) гласи, че това са кафета, които получават най-малко 80 от 100 точки при професионална оценка и нямат точно посочени дефекти във вкуса. При нашите селектирани кафета ще откриете и 100% прозрачност (ферми, вносител, пекарна и търговец на дребно).
Какво е различното в нашите селектирани кафета?
Не очаквайте отчетлива горчивина в кафето, тъй като те са изпечени по-леко от обикновените кафета. Тези кафета са изпечени предимно за еспресо, но това не означава, че не могат да бъдат интересни в кана за мока.
Съвет за приготвяне
Не пишем точната степен на грубост на смилане, защото всяка мелница я има различна, но можете да опитате да смилате, за да получите приблизително това, което сме получили по-долу. Но това наистина е един от многото различни случаи. Това е просто нещо като отправна точка.
Препоръчителна подготовка 16 г кафе / 35 мл изход за около 30 сек.
Информация от вносителя
FECCEG (Federación Comercializadora de Café Especial de Guatemala) е създадена през 2006 г. в отговор на кризата с кафето. Нейната мисия е да подкрепя общностите, произвеждащи кафе, да улеснява достъпа до пазарите и да подобрява логистиката, свързана с износа. Организацията предоставя технически консултации, насърчава диверсификацията на културите, предлага програми за обучение в областта на селското стопанство и съдейства за сертифициране, като например за биологично производство и справедлива търговия.
Въпреки че кафето остава основната култура на тези общности, те отглеждат също така мед, плодни дървета и култури за собствено потребление като царевица и боб. Освен това те засаждат дървета, за да насърчават биоразнообразието и да опазват водните ресурси. Отглеждат и цветя и растения, които привличат пчелите и спомагат за увеличаване на производството на мед.
Всеки производител обработва и суши кафето си индивидуално на малки тераси. Те разполагат със собствени пещи за печене, резервоари за ферментация и системи за измиване. След това COMAL събира изсушеното пергаментово кафе от членовете на организацията и го отвежда в сушилнята на FECCEG в Кецалтенанго. Тук екип за контрол на качеството анализира всяка партида, която, в зависимост от качеството си, се продава като микроколичка или се смесва с други кафета от същата организация и категория.
EAN: 8594206184012
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER