GourmetCoffee Specialty Uganda Buwobodeya 250g
Сладко кафе с лека киселинност за ежедневна консумация и за напълно начинаещи или консерватори в избора на кафе. Аромат: портокал, шипков чай, захарна тръстика.
Ароматен профил: портокал, шипков чай, захарна тръстикаНадморска височина: 1800-2200 Метод наобработка: измиванеМестоположение:
Собственик: BuwobodeyaОпаковка: 250gОценка начашата: 86Вносител: Falcon CoffeesПекарна: Beansmith
Какво е GourmetCoffee Specialty?
Това е истинска селекция от кафе, което е внимателно подбрано и изпечено за нас от Beansmith, най-добрата пекарна. Съществуват много определения, като едно от по-конкретните от SCA (Асоциация за селектирано кафе) гласи, че това са кафета, които са получили поне 80 от 100 точки при професионална оценка и нямат точно посочени дефекти във вкуса. При нашите селектирани кафета ще откриете и 100% прозрачност (ферми, вносител, пекарна и търговец на дребно).
Какво е различното в нашите селектирани кафета?
Не очаквайте ясно изразена горчивина в кафето, тъй като те са изпечени по-леко от обикновените кафета. Като правило в тях ще откриете повече плодови аромати. Всички наши кафета са предназначени предимно за приготвяне в домашни условия като филтърно кафе, но това не означава, че не могат да бъдат интересни в кана за мока.
Какво ни привлече към това кафе?
Сладко кафе с лека киселинност за ежедневно пиене и за напълно начинаещи или консерватори в избора на кафе.
Съвет за приготвяне
Не записваме точната грубост на смилане, защото всяка мелница я има различна, но можете да опитате да смелите, за да получите приблизително това, което получихме по-долу. Но това наистина е един от многото различни случаи. Това е просто нещо като отправна точка.
Капване 18 г (60 мл цъфтеж), общо 250 мл за 2:30 мин.
Информация от вносителя
Компанията Coffee Gardens е основана през 2017 г. с цел да произвежда селектирано кафе по етичен начин, предлагайки прозрачна и директна връзка между производителите на кафе и потребителите. Следната информация за нашите 2021/22 микро- и нанолотии е създадена, за да могат нашите клиенти и потребители да разберат по-добре кафето, което купуват, историята зад него и невероятните фермери, които го отглеждат. Микропартидите са създадени чрез комбиниране на дневни партиди (кафе, обработено в един и същи ден) със сходни вкусови профили. Затова един фермер може да допринесе за няколко микролота.
Кафеените градини работят с фермерите, които произвеждат микропартидите, в продължение на пет години.
Те познават всяко фермерско семейство, тъй като то живее в планината на около 600 метра над станцията за миене, където се мие кафето.Тази микропарцела е наречена на името на село Buwobodeya, където живеят много от фермерите. Миналата година, с подкрепата на пекарните, обучихме тези фермери в отглеждане на кафе сред сенчести дървета, добри земеделски практики и, разбира се, по-добри техники за събиране на реколтата. През юли раздадохме над 8300 разсада от сенчести, плодни и бързорастящи дървета. През тази година обучението продължава и изграждаме тоалетни блокове за три начални училища в района, включително началното училище в Зебугу-Буси. Земеделските стопани имат различни по големина кафеени градини и затова доставят различни количества кафе. Г-н Насимо Лоуранс от Бувободея е основният доставчик на тази микросметка със 148 кг червени зрели кафеени череши. В рамките на няколко часа след прибирането на реколтата кафеените череши се пренасят до нашата станция в 50-килограмови чували от "бегачи" - екип от над 160 мъже и жени, наети от местната общност. Това кафе се смила и след това се подлага на нашия характерен метод на ферментация, който Тя включва предварително измиване, продължително накисване в студена планинска изворна вода и последваща нежна продължителна ферментация, която продължава 40 часа, преди окончателното измиване. Преди износ кафето се сортира внимателно на 12 различни етапа.
EAN: 8594206182803
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER