Dos Mundos Колумбия Benedicto Puentes 250гр
Dos Mundos Колумбия Benedicto Puentes 250гр

Dos Mundos Колумбия Benedicto Puentes 250гр

Изчерпана наличност
30,90 лв.
с ДДС

Кафе с деликатна сладост, гладка текстура и плодова киселинност, което предлага балансиран и сложен вкусов профил. Ябълков пай - Слива - Макадамия

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност

Аксесоари

detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
При закупуване на този продукт ще получите 17 точки. Вашата количка ще съдържа общо 17 точки, които могат да бъдат превърнати във ваучер на стойност 1,49 лв..
Препоръчителна подготовка
филтърно кафе
Метод на обработка
Измито (washed)
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cветли
Дървото за кафе
100% Arabica
 

Област: Китай Алта, Толима

Ферма: Палма Роха

Земеделски производител: Benedicto Puentes González

Сорт: 100% Arabica Castillo

Надморска височина: 1 760 м над морското равнище.

Обработка: измиване и ферментация

Препоръчителна подготовка: ФИЛТЪР

Бенедикто Пуентес, фермер от района на Толима в Колумбия, се фокусира върху хубавото кафе и подобряването на условията не само в своята ферма Palma Roja, но и в околността. Фермата, основана през 1995 г. от родителите му, отглежда кафеени дървета във високопланински район без сянка. Кафеените дръвчета са на седем години и Бенедикто се стреми да подобрява качеството на продукцията.

Заедно със съпругата си Хелена Оливиеро той участва активно в подобряването на преработката на кафе и помага на местните земеделски производители да постигнат по-добри цени за продукцията си. Той им предлага безплатни съвети за преработка и преговори с търговци.

Бенедикто също така изкупува зрели череши от съседите си и показва как внимателната обработка повишава качеството и стойността на кафето. Целта е кафето от Толима да бъде признато наравно с кафето от Хуила.

Голяма част от кафето в неговата ферма е преминало през метода на полупромита ферментация. След ръчно бране черешите ферментират 50 часа в люспата, последвани от 20 часа в резервоара. Сушенето продължава 15 дни върху африкански легла или в пещ. Всяка стъпка - от брането до готовото кафе - се извършва ръчно, като се набляга на прецизността.

EAN: 725765465146

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER

🎄 За съжаление вече не можем да доставим пратката до Коледа. Онлайн магазинът продължава да изпраща поръчки всеки ден ➡️ Повече информация