Dos Mundos Колумбия Benedicto Puentes 250гр
Dos Mundos Колумбия Benedicto Puentes 250гр

Dos Mundos Колумбия Benedicto Puentes 250гр

Изчерпана наличност
30,90 лв.
с ДДС

Кафе с деликатна сладост, гладка текстура и плодова киселинност, което предлага балансиран и сложен вкусов профил. Ябълков пай - Слива - Макадамия

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност

Аксесоари

detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
Препоръчителна подготовка
филтърно кафе
Метод на обработка
Измито (washed)
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cветли
Дървото за кафе
100% Arabica
 

Област: Китай Алта, Толима

Ферма: Палма Роха

Земеделски производител: Benedicto Puentes González

Сорт: 100% Arabica Castillo

Надморска височина: 1 760 м над морското равнище.

Обработка: измиване и ферментация

Препоръчителна подготовка: ФИЛТЪР

Бенедикто Пуентес, фермер от района на Толима в Колумбия, се фокусира върху хубавото кафе и подобряването на условията не само в своята ферма Palma Roja, но и в околността. Фермата, основана през 1995 г. от родителите му, отглежда кафеени дървета във високопланински район без сянка. Кафеените дръвчета са на седем години и Бенедикто се стреми да подобрява качеството на продукцията.

Заедно със съпругата си Хелена Оливиеро той участва активно в подобряването на преработката на кафе и помага на местните земеделски производители да постигнат по-добри цени за продукцията си. Той им предлага безплатни съвети за преработка и преговори с търговци.

Бенедикто също така изкупува зрели череши от съседите си и показва как внимателната обработка повишава качеството и стойността на кафето. Целта е кафето от Толима да бъде признато наравно с кафето от Хуила.

Голяма част от кафето в неговата ферма е преминало през метода на полупромита ферментация. След ръчно бране черешите ферментират 50 часа в люспата, последвани от 20 часа в резервоара. Сушенето продължава 15 дни върху африкански легла или в пещ. Всяка стъпка - от брането до готовото кафе - се извършва ръчно, като се набляга на прецизността.

EAN: 725765465146

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER