Beansmiths Ethiopia Bensa Damo 250g
Beansmiths Ethiopia Bensa Damo 250g

Beansmiths Ethiopia Bensa Damo 250g

Изчерпана наличност
29,90 лв.
с ДДС

Изключително кафе с незабравимо вкусово изживяване.

Зелен чай от праскова, юзу и жасмин

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
Препоръчителна подготовка
филтърно кафе
Метод на обработка
Измито (washed)
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cветли
Дървото за кафе
100% Arabica
 

Държава.

Ферма: Бенса Дамо

Сорт: 74110, 74112 и 74158

Надморска височина: 1860-2160 м.н.в.

Район: село Damo, Bensa, Sidama

Киселинност: Средна киселинност

Оценка на чашата: 85+

Метод на обработка: измита

Препоръчителна подготовка: Филтър

Село Дамо е разположено на плодородните склонове на високата планина Шанта Голба в сърцето на Етиопия. Местното племе Сидама обработва тези хълмове и от поколения произвежда това сложно кафе, известно с плодовите си нотки и сиропирано тяло. Те работят с местните фермери, за да осигурят пазарна реализация на реколтата.

Кафето традиционно се отглежда по биологичен начин под сянката на местни дървета, които не се подрязват ръчно, което осигурява подходяща сянка, забавя растежа и увеличава производителността. Фермерите и местните работници събират и сортират само идеално узрели червени череши.

В рамките на няколко часа след пристигането им в станцията плодовете се почистват от люспите и след това ферментират в резервоари в продължение на 48-72 часа, за да се развие характерният ароматен профил на кафето. След внимателното измиване пергаментът се суши на повдигнати африкански лехи в продължение на 12-15 дни, а зеленото кафе престоява 45 дни в местен склад, преди да бъде внимателно обезпаразитено и ръчно сортирано, готово за износ.

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER