Beansmiths Mexico Huehuetepan 250g
Beansmiths Mexico Huehuetepan 250g

Beansmiths Mexico Huehuetepan 250g

Изчерпана наличност
33,90 лв.
с ДДС

Кафе за всякакъв вид приготвяне. Предлага деликатен , балансиран вкусов профил , който ще зарадва както ценителите, така и обикновените любители на кафето. Вкус: череша - ванилия - тъмен ром

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
Препоръчителна подготовка
всички начини на приготвяне
Метод на обработка
Сухо (natural)
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cредна
Дървото за кафе
100% Arabica
Дата на печене
 

Държава: Мексико

Ферма: Huehuetepan

Разновидност: Mundo Maya

Надморска височина: 1350 м надморска височина.

Косаутлан де Карвахал, Веракрус

Киселинност: Средна киселинност

Купинг резултат: 88

Метод на обработка: Сух (Натурален)

Препоръчителен препарат: Всички препарати

Бележка на бариста: Кафето е най-вкусно, когато го оставите да престои един месец.

Кафето идва от мексиканската ферма Huehuetepan, собственост на младия фермер Carlos Cadena . Неговият дядо придобива фермата около 1950 г. , но умира скоро след това и майката на Карлос, тогава много млада, поема фермата. След смъртта на дядо си тя се сблъсква с много трудни ситуации. Майка й продължила традиционния начин на отглеждане на кафе, запазвайки оригиналните сортове като Typica. Когато се омъжи за бащата на Карлос, той пое фермата. Баща му започва да променя традиционните методи за отглеждане на кафе, адаптирайки семейната ферма постепенно към своята собствена, презасаждайки кафеени дървета, засаждайки нови сортове и подрязвайки съществуващи растения. Карлос се интересува от семейния бизнес след завършване на бакалавърската си степен, когато се завръща във фермата. Той започва да разделя различните сортове и да променя практиките за обработка на кафето.

Фермата е разположена на ръба на дере, където почвата е мека и проветрива, с обилни валежи. Дефилето е заобиколено от дървета като Jinicuil и Pahua , което придава на кафето уникалния му вкус и аромат . Високото качество на кафето и щателната му обработка се доказва от 3-то място в мексиканската купа на Отличие, което беше присъдено на смес от сортове Геша и Пакамара.

Партидата, избрана от пекарната на Beansmith, беше обработена по традиционния сух метод . Процесът е относително прост. Зрелите череши се берат, сортират се по плътност с вода, измиват се от примеси и след това престояват 20 часа . След това черешите се преместват в африкански легла, където се сушат на слънце в продължение на няколко дни и се обръщат редовно.

Когато кафето е напълно изсъхнало, то се опакова в торби GrainPro и се оставя да се стабилизира за около два месеца, за да се развият вкусовете му. Накрая кафето се почиства от люспите непосредствено преди да бъде изнесено.

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER