Beansmiths Honduras San Rafael 250g
Кафе с плътен, нежно сладък и пикантен вкус , който буквално ви поглъща с нюансите си.
Вкус: Сушени сливи - Звездовиден анасон - Какаови зърна
Държава: Хондурас
Ферма: Сан Рафаел
Разновидност: Parainema
Надморска височина: 1300 м надморска височина.
Област : Corquin, Copan
Киселинност: Средна киселинност
Резултат за вендузи: 85+
Начин на обработка: Измит с продължителна ферментация
Препоръчителен начин на приготвяне: Филтрирайте
Норма Ирис Фиалос е собственик на ферма Сан Рафаел , разположена в северозападната част на Лос Лимос, Хондурас. Норма е един от най-иновативните производители в региона. Тя има обширни полета с много различни видове арабика. Фермата му е заобиколена от борова гора, която влияе върху киселинността на почвата и добавя уникални вкусови профили към кафето. Кафето расте на сянка през цялото време и затова се среща само на част от земята на фермера.
Цялата продукция отива в мелницата Aruco, където се събира внимателно и се подлага на перфектен контрол по време на обработката. Този контрол позволява последователна обработка и намалява риска за фермера. Мократа мелница е разположена на надморска височина от 800 м , което стабилизира процеса на сушене в сравнение с фермите на надморска височина.
След като кафето пристигне в мелницата, зърната се сортират внимателно и се класифицират според процеса на обработка и нивото, използвано във фермата. Фасулът се почиства, изплаква и сортира от всички неузрели и презрели парченца. Например нашата партида от сорта Паранейма първо беше олющена и след това ферментирала в продължение на 72 часа . След това се измива още веднъж старателно и се почиства от цялата каша.
След това кафето беше изсушено Африкански легла за 20-30 дни в зависимост от времето, което варира от час на час.
Производителите тук получават 70% от цената за микро партиди направо от вратата.
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER