Beansmiths Burundi Kibingo Oro 250g
Екзотично кафе, обработено по иновативен метод, което се отличава с богат и неустоим аромат . Слива - хибискус - портвайн
Държава: Бурунди
Ферма: Кибинго Оро
Сорт: Бурбон
Надморска височина: 1700 - 1900 м
Район: Kayanza
Киселинност: средна киселинност
Оценка на чашата: 88
Метод на преработка: анаеробно сушене с дрожди
Препоръчителна подготовка: Филтър
Kibingo работи с 3 515 регистрирани производители на кафе, разположени на 18 хълма в региона. Всички те са членове на работната станция Greenco и са разделени на групи от по 30 души, като всяка група има управител на фермата. Тези ръководители на ферми действат като говорители, които улесняват комуникацията и организацията с миялната станция.
Кибинго е оборудван с 10 резервоара за ферментация, 2 резервоара за накисване и поле за сушене със 165 маси за сушене и 4 маси за предварително сушене. Тя може да обработва до 750 000 кг череши на ден. В станцията земеделските стопани могат да получават органични торове от компостирана каша от кафе. За да подпомогнат обновяването на стопанството, производителите могат да получат евтин и субсидиран разсад за кафе в станцията за миене. Всяка станция разполага със собствен разсадник за тази цел, а също така участва в редица проекти за популяризиране и подпомагане на земеделските стопани, включително проект за животновъдство и редица проекти на фермерски центрове, насочени към укрепване на кооперациите и подобряване на добивите.
По време на сезона на прибиране на реколтата цялото кафе се събира на ръка. Повечето семейства иматсамо 200 до 250 дървета и събирането на реколтата се извършва почти изцяло от членовете на семейството. Черешите се ферментират с дрожди Cima на френската компания Lalcafe в продължение на 36 часа. След това се прехвърлят на маси за сушене, където се сушат в продължение на 2 до 3 седмици. По време на сушенето черешите редовно се сортират и пресяват. Процесът на сушене се извършва от изгрев до залез слънце, като при лошо време може да се покрие с брезент. Влагата се следи внимателно и черешите с дефекти се отстраняват. След изсушаването кафето се опакова и се складира. Всяка партида се оценява от екип от експерти на Greenco, които следят станцията, датата и качеството. Целият процес се документира внимателно, за да се запази проследимостта.
EAN: 8594206183466
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER