Beansmiths Honduras San Rafael 250g
Beansmiths Honduras San Rafael 250g

Beansmiths Honduras San Rafael 250g

Налично
29,90 лв.
с ДДС

Кафе с плътен, нежно сладък и пикантен вкус , който буквално ви поглъща с нюансите си.

Вкус: Сушени сливи - Звездовиден анасон - Какаови зърна

Искате ли да смелите кафето?
На склад > 5 бр., доставени до вас 9.11.2025

detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
Препоръчителна подготовка
филтърно кафе
Метод на обработка
Измито (washed)
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cветли
Дървото за кафе
100% Arabica
Дата на печене
 

Държава: Хондурас

Ферма: Сан Рафаел

Разновидност: Parainema

Надморска височина: 1300 м надморска височина.

Област : Corquin, Copan

Киселинност: Средна киселинност

Резултат за вендузи: 85+

Начин на обработка: Измит с продължителна ферментация

Препоръчителен начин на приготвяне: Филтрирайте

Норма Ирис Фиалос е собственик на ферма Сан Рафаел , разположена в северозападната част на Лос Лимос, Хондурас. Норма е един от най-иновативните производители в региона. Тя има обширни полета с много различни видове арабика. Фермата му е заобиколена от борова гора, която влияе върху киселинността на почвата и добавя уникални вкусови профили към кафето. Кафето расте на сянка през цялото време и затова се среща само на част от земята на фермера.

Цялата продукция отива в мелницата Aruco, където се събира внимателно и се подлага на перфектен контрол по време на обработката. Този контрол позволява последователна обработка и намалява риска за фермера. Мократа мелница е разположена на надморска височина от 800 м , което стабилизира процеса на сушене в сравнение с фермите на надморска височина.

След като кафето пристигне в мелницата, зърната се сортират внимателно и се класифицират според процеса на обработка и нивото, използвано във фермата. Фасулът се почиства, изплаква и сортира от всички неузрели и презрели парченца. Например нашата партида от сорта Паранейма първо беше олющена и след това ферментирала в продължение на 72 часа . След това се измива още веднъж старателно и се почиства от цялата каша.
След това кафето беше изсушено Африкански легла за 20-30 дни в зависимост от времето, което варира от час на час.

Производителите тук получават 70% от цената за микро партиди направо от вратата.

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER