- -20%
- -20%
The Naughty Dog - Издание за Деня на влюбените 200g
Ограничено издание на кафета за Деня на влюбените, което ще се хареса на всички! ♥
Аромат: захарен памук - Ърл сиво - цвете жасмин
Страна на произход : MIX
Сорт: Geisha, Heirloom
Производител .
Надморска височина: MIX
Обработка: измита
Колумбия GEISHA
Надморска височина: 1850 - 2040 м над морското равнище.
Promyté
Dulce Misterio е един от най-новите ни доставчици, който идва от съвсем различна среда от повечето други производители на специални кафета. С промяната в световния ред, предизвикана от пандемията, компанията му фалира през 2020 г. и той изведнъж разполага с най-ценния ресурс - времето. Решава да изпълни мечтата на живота си: да произвежда най-доброто колумбийско кафе по избор.
През 2016 г. започва да търси ферма, която да отговаря на изискванията му - особено на тези, свързани с почвените характеристики и надморската височина. През 2019 г. купува ферма близо до Нейра (Калдас), която надминава очакванията му - оттук и името на бизнеса му: Dulce Misterio (Сладка тайна).
Кафето се събира само в оптимална зрялост. Във фермата с него работи обучен екип, който му помага да бере през цялата година. Кафето се сортира на ръка, като незрялото кафе се отделя настрана и след това се обработва отделно. След това кафето се измива и се зарежда в пластмасови резервоари, където черешите ферментират в продължение на 48 часа. По време на фазата на сушене се контролират променливи величини като температурата, която не трябва да пада под 38 °C, и влажността, която се следи от човек, който измерва кафето по няколко часа на ден с помощта на електронен хигрометър.
Етиопия Bensa Damo
Надморска височина: 1860 - 2160 m над морското равнище
Обработка: Измито
Сорт: 74110, 74112 и 74158
Станцията в Дамо работи в тясно сътрудничество с местните фермери. По време на трудоемкия сезон за бране на кафе от декември до февруари в станцията работят повече от 100 души, които носят така необходимите доходи на общността. Тя плаща на земеделските стопани 20-30% по-високи цени от средните, признавайки стойността на тежкия труд.
Съгласно традиционните практики кафето се отглежда по биологичен начин под сянката на местни дървета. След като черешите се почистят от люспите, те се ферментират в продължение на 48 до 72 часа в резервоари. След измиване кафето се суши в продължение на 12 до 15 дни върху повдигнати африкански лехи.
Освен че произвежда отлично кафе, миналата година станцията Damo построи 5 селски училища, които предлагат на младите хора обучение по кафе (преработка, разпространение на разсад и др.).
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER