The Naughty Dog Colombia Huila DECAF 200g
The Naughty Dog Colombia Huila DECAF 200g

The Naughty Dog Colombia Huila DECAF 200g

Изчерпана наличност
23,90 лв.
с ДДС

Перфектният избор с приятна киселинност за тези, които искат да се насладят на чаша кафе по всяко време на деня, без да се разсейват от кофеина.

Цитруси - карамел - марципан

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
Препоръчителна подготовка
всички начини на приготвяне
Метод на обработка
Измито (washed)
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cредна
Дървото за кафе
100% Arabica
 

Надморска височина: 1 400 - 2 000 м над морското равнище.

Страна на произход: Колумбия

Регион: Huila

Сорт: Caturra, San Ramon

Преработка: измита

Реколта : август 2023 г.

ОбластХуила, разположена в югозападната част на Колумбия, свързва Централните и Източните Анди. Релефът му е разнообразен и варира от долината на река Магдалена до планински върхове. Кафето от Хуила е уникално поради своя произход, климат и цикли на прибиране на реколтата. Хората, които се грижат за тези кафеени плантации, играят ключова роля за постигането на отлично качество. Въпреки че на Хуила се падат едва 20 % от общото производство на кафе в Колумбия, 80 % от производителите управляват стопанства с площ под 3 хектара. Това е доказателство, че дори малките стопанства могат да произвеждат отлично кафе.

Колумбия е най-известна със своите измити кафета. Въпреки че практиките в различните ферми могат да се различават леко, обикновено в същия ден, в който кафето е събрано, то се обезлюдява. След това кафето се подлага на открита ферментация в специални резервоари в продължение на 12-36 часа. След това кафето се измива, преди да се изсуши. Сушенето може да се извършва на бетонни повърхности, на повдигнати лехи.

Етилацетатът, който се среща в природата (например в бананите), а също и като страничен продукт на ферментиралите захари, се използва като разтворител за свързване и отстраняване на кофеина от зеленото кафе. Действителният процес на отстраняване на кофеина включва накисване на кафеените зърна във вода, към която се добавя етилов ацетат. По този начин кофеинът постепенно се свързва до желаното ниво. Това е много щадящ метод за отстраняване на кофеина.

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER