Еднорогът на Naughty Dog 200 гр.
Еднорогът на Naughty Dog 200 гр.

Еднорогът на Naughty Dog 200 гр.

Изчерпана наличност
28,90 лв.
с ДДС

Нов еднорог бленд със средна киселинност, комбинация от Етиопия и Колумбия.

Млечен шейк с кайсии - Skittles - Pralines

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
Препоръчителна подготовка
филтърно кафе
Метод на обработка
Измито (washed)
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cветли
Дървото за кафе
100% Arabica
Дата на печене
 

Смесено кафе: Колумбия Diego Bermudez, Етиопия Aricha

Обработка .

Надморска височина: MIX

Препоръчителна подготовка: Филтър

Етиопия Aricha



Измиване: Aricha Обработка: ИзмитаСорт:

Надморскависочина: 1850-1880 мРегион: Aricha, Yirgacheffe

При този метод кафеените череши се потапят в резервоари с вода, за да се отделят тези, които остават на повърхността, което показва тяхната незрялост или увреждане. След това люспите се отстраняват механично от зърната с помощта на белачка, които след това се подлагат на няколкочасова водна баня, по време на която се извършва ферментация. След приключване на ферментацията зърната се сушат на слънце до достигане на желаното ниво на влажност. Този метод на обработка придава на кафето лекотата, чистия вкус и свежата киселинност, които са характерни за тази смес.

Колумбия Diego Bermudez

Ферма:
Диего БермудесСорт:


Надморскависочина: 1700 - 1950 м Обработка: промита ферментацияОценка начашата: 88,25 b

Диего работи в семейната ферма в Каука. Заедно със семейството си те се стремят да достигнат високо ниво в печенето. Във фермата изграждат собствена лаборатория, за да разберат как се прави купаж и печене, а след това успяват да започнат да създават собствени протоколи за ферментация, с които да експериментират. От 2015 г. насам те са постигнали много забележителни успехи и награди. Диего се е превърнал в опитен дегустатор и е постигнал квалификацията CQI Level 2 за обработка на кафе.

Y-05-Process
Процесът на този профил започва със събирането на кафеените череши, при подходящо ниво на зрялост. След това черешите се дезинфекцират с озон и се прехвърлят в резервоари за ферментация, където се извършва 72-часова ферментация, като се потапят във вода. След това кафето се обелва и се почиства от всички слузни вещества; слузта и пулпата се пренасят в пилотната инсталация, където се произвеждат специфичните за процеса микроорганизми и се създава хранителна среда, съдържаща предшествениците на ароматите и вкусовете на ферментацията. Тази култура ферментира в продължение на 36 часа, за да се фиксират прекурсорите към кафеените зърна посредством налягане. След това се прилага топлинен шок. След това кафето се изсушава в изсушител, за да се запазят деликатните тонове и да се избегне прекомерното окисляване на зърната и прекалената ферментация.

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER