Еднорогът на Naughty Dog 11 200 гр.
Еднорогът на Naughty Dog 11 200 гр.

Еднорогът на Naughty Dog 11 200 гр.

Изчерпана наличност
31,90 лв.
с ДДС

Unicorn Blend #11 е свежо и игриво кафе с аромат на цитруси, черен чай и сладост на гумени мечета. Деликатният флорален аромат и лекото тяло допълват сочната и чиста чаша.

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност

Аксесоари

detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
Препоръчителна подготовка
филтърно кафе
Метод на обработка
Измито (washed)
Метод на обработка
Анаеробно
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cветли
Дървото за кафе
100% Arabica
 

Смесете кафето: Микс Етиопия и Колумбия

Обработка.

Сорт: Gesha, Heirloom

Надморска височина: MIX

Препоръчителна подготовка: Филтър:

Колумбия - Wilder Lazo / Gesha

Уайлдър Лазо започва да се занимава с кафе през 2017 г., когато идва да помага на баща си в семейната ферма El Diviso в планинския район Сан Адолфо, Уила. С познанията си по генетика и голямата си страст към ученето той бързо започва амбициозен проект - днес във фермата се отглеждат повече от 12 сорта селективно кафе, внимателно подбрани от различни части на света. Кафето тук расте в чиста планинска среда, в богата почва и под контрола на иновативни практики. Една от тях е анаеробната ферментация с листа от лимонова трева, която придава на кафето отличителен цитрусов и цветен характер. Получената чаша е свежа, леко кисела и красиво сладка - истинско удоволствие за любителите на хубавото кафе.

Колумбия - Aristobulo Rayo / Gesha

Районът Толима е един от най-важните райони за производство на кафе в Колумбия - характеризира се с плодородна вулканична почва, голяма надморска височина и силни традиции в земеделието. Кафето тук расте в условия, идеални за създаване на сложни и елегантни вкусове. Зад тази особена страст стои Аристобуло Райо, фермер, който се гордее с прецизната изработка и иновациите. Измитото от него кафе отразява както изключителното качество на зърната, така и силната връзка между фермера и преработвателната станция. Зърната се преработват по класическия метод на измиване - след обелване те ферментират в продължение на 24 часа в бетонни резервоари, след което се измиват старателно и се сушат в продължение на 3-6 седмици върху повдигнати африкански лехи. Този процес подчертава чистотата на вкуса, фините чаени нотки и финото тяло, характерни за високопланинската геша от висок клас.

Етиопия - Suke Quto

Зад кафето Suke Quto стои Тесфайе Бекеле, визионер и основател на едноименната миялна станция в района Гуджи в Етиопия. Той превръща мястото, което преди това е било известно повече с животновъдството, в световноизвестен регион за производство на кафе. Работи с повече от 170 фермери и използва техните череши за създаването на уникални партиди от селектирано кафе. Станцията е разположена на 2100 метра надморска височина, което допринася за комплексния, свеж и плодов вкус на кафето. Обработката се извършва по метода на измиване, който осигурява максимална чистота и яснота на ароматите. След ферментацията и щателното измиване кафето се суши на повдигнати африкански лехи. Резултатът е елегантен профил с фини плодови и цитрусови нотки, характерни за най-добрите етиопски кафета.

EAN: 3082

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER