Rebelbean Kenya Karimikui AB, 250g
Rebelbean Kenya Karimikui AB, 250g

Rebelbean Kenya Karimikui AB, 250g

Изчерпана наличност
28,90 лв.
с ДДС

Кения най-накрая е тук! Сочно и сладко кафе, което впечатлява с високата си киселинност. Аромат.

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
При закупуване на този продукт ще получите 16 точки. Вашата количка ще съдържа общо 16 точки, които могат да бъдат превърнати във ваучер на стойност 1,40 лв..
Препоръчителна подготовка
всички начини на приготвяне
Метод на обработка
Измито (washed)
Киселинност
По-висока
Степен на изпичане
cветли
Дървото за кафе
100% Arabica
 

Сложна надпревара: Karimikui

Област .

Сорт: SL28, SL34

Обработка : измита

Надморска височина: 1 600 - 1 700 м над морското равнище

Вносител: Falcon Specialty Coffees (Великобритания)

Изпичане: всестранно изпичане - подходящо за всички методи на приготвяне

Преработвателната станция Karimikui се намира в подножието на планината Кения и е свързана с кооператива на фермерите Rugetu. В него членуват над 600 дребни земеделски производители от селата Гитхурея, Гитюба и Киамугумо.

Земеделските производители от кооператива Rugetu отделят голямо внимание на подбора само на зрели череши, които са с високо качество поради идеалната средна температура (13-24 °C ) и вулканичната почва. След събирането на реколтата черешите се почистват от кората и се подлагат на качествена класификация според плътността им. След това се подлагат на ферментация на сянка в продължение на 16-24 часа, по време на която останалата пулпа се отделя от зърната и също така стабилизира вкусовия профил на кафето. Последната стъпка преди сушенето е потапянето на зърната в резервоари с чиста вода за 16-18 часа. Този етап на обработка е типичен за кафетата от тази страна, които след това се наричат измити и накиснати. Зърната получават необходимата грижа и по време на процеса на сушене, който отнема около 20 дни и при който се използват специални сушилни от плат, за да се осигури подходящ въздушен поток и да се избегне нежелана ферментация. Накрая кафето се сортира според размера (на тази партида една от категориите е обозначена като AB) и се опакова за износ.

EAN: 8594183324487

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER