Rebelbean Kenya Karimikui AB, 250g
Кения най-накрая е тук! Сочно и сладко кафе, което впечатлява с високата си киселинност. Аромат.
Сложна надпревара: Karimikui
Област .
Сорт: SL28, SL34
Обработка : измита
Надморска височина: 1 600 - 1 700 м над морското равнище
Вносител: Falcon Specialty Coffees (Великобритания)
Изпичане: всестранно изпичане - подходящо за всички методи на приготвяне
Преработвателната станция Karimikui се намира в подножието на планината Кения и е свързана с кооператива на фермерите Rugetu. В него членуват над 600 дребни земеделски производители от селата Гитхурея, Гитюба и Киамугумо.
Земеделските производители от кооператива Rugetu отделят голямо внимание на подбора само на зрели череши, които са с високо качество поради идеалната средна температура (13-24 °C ) и вулканичната почва. След събирането на реколтата черешите се почистват от кората и се подлагат на качествена класификация според плътността им. След това се подлагат на ферментация на сянка в продължение на 16-24 часа, по време на която останалата пулпа се отделя от зърната и също така стабилизира вкусовия профил на кафето. Последната стъпка преди сушенето е потапянето на зърната в резервоари с чиста вода за 16-18 часа. Този етап на обработка е типичен за кафетата от тази страна, които след това се наричат измити и накиснати. Зърната получават необходимата грижа и по време на процеса на сушене, който отнема около 20 дни и при който се използват специални сушилни от плат, за да се осигури подходящ въздушен поток и да се избегне нежелана ферментация. Накрая кафето се сортира според размера (на тази партида една от категориите е обозначена като AB) и се опакова за износ.
EAN: 8594183324487
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER