Rebelbean Colombia William Ortiz, 250 г
Rebelbean Colombia William Ortiz, 250 г

Rebelbean Colombia William Ortiz, 250 г

Изчерпана наличност
25,90 лв.
с ДДС

Избрано и прясно изпечено кафе William Ortiz от Колумбия от пекарната на Rebelbean в Бърно.

ARÓNIA - BROSKEV - MANDLE

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
При закупуване на този продукт ще получите 14 точки. Вашата количка ще съдържа общо 14 точки, които могат да бъдат превърнати във ваучер на стойност 1,22 лв..
Метод на обработка
Измито (washed)
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cредна
Дървото за кафе
100% Arabica
 

Уилям е един от фермерите, на които успяхме да осигурим хигрометър миналата година, заедно с кафенетата, които работят с нас на едро в рамките на проекта Underdog. Това е много важен инструмент за проверка на развитието на влажността на изсушените зърна, който улеснява постигането на постоянство и гарантира, че кафето е в добра форма за по-нататъшно съхранение и износ. Щастливи сме, че можем да надградим миналогодишното сътрудничество и се надяваме да продължим да се дърпаме и развиваме по този начин!

Попитахме Уилям: Как животът ви е свързан с кафето?

"Аз съм трето поколение фермер на кафе, след моите баба и дядо и родителите ми. Откакто се помня, винаги съм бил заобиколен от кафето и разбирах целия процес - от избирането на зърната и покълването им, засаждането им в плантацията до отглеждането им до пълния им потенциал, но малко разбирах самата търговия с кафе. С това винаги са се занимавали възрастните, в моя случай баща ми. Но въпреки че от малък израснах около кафето, като повечето ми връстници исках да напусна селото и да се преместя в града. В нашата страна имаме ограничени възможности за развитие в провинцията, а това важи с двойна сила за отглеждането на кафе, защото живеем в зависимост от много променливи цени. Често фермерът е този, който отнема тази несигурност, и затова като дете не исках да имам нищо общо с отглеждането на кафе, защото смятах, че резултатите от усилията ми никога не се виждат. Но когато бях повече или по-малко на 15 години, изкарах първите си курсове по производство на кафе и се заинтересувах от отглеждането на селекционно кафе.

Все още посещавам курсове и обучения и се стремя да подобрявам качеството на вкусовия профил, което винаги е било мой приоритет. Започнах да проучвам различни процеси на ферментация. Но трябва да кажа, че не е лесно да се промени начинът на мислене на нашите родители, макар че мога да го разбера, като се има предвид, че те винаги са били в контакт с традиционните подходи, т.е. да засадиш кафето, да го отгледаш, да го продадеш на цената, която се предлага. Е, трудно е да се промени този подход. Считам за грешка това, че не търсим добавена стойност. И това много ме интересува. Но малко по малко вече виждам резултати, с много усилия и решителност вече се грижа за собствените си кафеени дръвчета, мога да си позволя парче земя и да имам няколко дръвчета за себе си и брат ми, това ми дава достатъчно свобода, за да започна да експериментирам с нови процеси на ферментация, които започнаха да ни дават по-добри вкусови резултати. Днес по-специално продължавам процеса на стандартизиране на тези ферментации."

Резултатът от склонността на Уилям към различни видове ферментация е тази партида, обработена чрез млечнокисела ферментация. Благодарение и на нея можете да очаквате кръгло, сочно тяло в чашата, аромат на зрели плодове с дълъг орехов послевкус.

Фермер: William Ortiz

Район: Bruselas, San Augustin, Huila

Сорт: Розов бърбън

Обработка: Измиване, млечна ферментация.

Надморска височина: 1600-1700 m над морското равнище.

Индустрия Chicas

Ароматен профил: арония, праскова, бадем

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER