Rebelbean Colombia PABLO MUÑOZ 250g
Кафе с балансирана, приятна сладост и кремообразна текстура.
Зелена ябълка - шамфъстък - бял шоколад
Пабло Муньос стопанисва ферма в близост до град Брюксел, заедно с братовчед си Габриел. Стопанството им се намира доста високо в планината, където са засадили по-малко от 3000 храста. Те се занимават основно с отглеждането на сорта Pink Bourbon или Geisha. Освен кафе, те произвеждат и авокадо.
Партидата се обработва по метод на измиване, който Пабло вече е изпипал до последния детайл. След като съберат черешите на ръка, те ги сортират от неузрелите, презрелите или загнилите плодове и след това ги изплакват. По време на обработката черешите първо се затварят в чували и се оставят да ферментират в продължение на 30 часа. След като се обелят, те се връщат на черешовото дърво, където престояват още 36 часа. След това се измиват и се почистват от останалата пулпа. Целта на този процес е да се омекоти структурата на кафето, да се увеличи сладостта и да се стабилизира ароматът.
Сушенето се извършва на няколко етапа. Първият се извършва във фермата, където зърната се сушат на по-малки пластове с често обръщане. След това кафето се пренася в град Питалито, където Carlos разполага със склад и лаборатория. Тук кафето се изсушава на африкански легла и се съхранява в продължение на два месеца при идеални условия, за да се стабилизира, преди да бъде изнесено.
Подобно на другите ни кафета, това е всестранно изпечено. Така че не е нужно да се ограничавате само с еспресо. Ние го пием при нашето партидно варене почти всяка сутрин.
Пабло Муньос
Район.
Сорт: Розов бърбън
Надморска височина: 1 750 м над морското равнище.
EAN: 8594183324685
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER