Rebelbean, Бразилия Vinhal, 250 г
Rebelbean, Бразилия Vinhal, 250 г

Rebelbean Brazil Vinhal, 250 г

Изчерпана наличност
24,90 лв.
с ДДС

Избрано и прясно изпечено бразилско кафе Vinhal от пекарната на Rebelbean в Бърно. Холандско какао - канела - пекан

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
При закупуване на този продукт ще получите 14 точки. Вашата количка ще съдържа общо 14 точки, които могат да бъдат превърнати във ваучер на стойност 1,22 лв..
Метод на обработка
honey
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cредна
Дървото за кафе
100% Arabica
 

Какво казва Rebelbean Roastery за кафето?

Момичетата са се фокусирали върху вноса на кафета от Колумбия, но някак си по щастлива случайност попадат на кафетата на семейство Винхал на WOC, веднъж се разчува и те вече се занимават с вноса на техните кафета. Рафаел, най-големият син, който се занимава с търговската страна на семейния бизнес с кафе, всъщност се опитва да пробие в областта на директните продажби и директния износ, защото обича да познава крайния купувач на кафето си.

Не планирахме да купуваме повече партиди от Бразилия, тъй като вече имахме една готова за продажба, но тези партиди бяха малки и мега интересни! Да, множествено число означава, че имаме още една в резерв! Този лот № 85 привлече вниманието ни с яркия си аромат на канела. Първоначално сключихме ръце, чудейки се дали някой е нанесъл прясно лосион върху ръцете си или ръцете му са мръсни от нашия охлюв Cinnamon Wool. Но това наистина е характерна черта на това кафе и на процеса, по който е било обработено.

Така, както прочетох описанието на преработката, то в общи линии описва интензивен мед, точно както ако в Коста Рика ви кажат, че това е "черен мед". Тоест, дълго време на ферментация върху африканските легла, по-точно 90 часа, и максимално запазване на пулпата върху зърната. При метода на меда от решаващо значение е колко пулпа се запазва върху зърното, общото време на ферментация, преди зърното да се измие отново, колко често се загребва зърното и на колко дебел слой се суши. След това кафето се суши класически на "тераса".

Фермер: семейство Vinhal

Регион: Cerrado Mineiro, Minas Gerais

Сорт: IBC12

Обработка: ферментирал мед (90 часа)

Надморска височина: 980-2500 м над морското равнище

Вносител: Chicas Industry

Аромат: холандско какао - канела - пекан

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER