Rebelbean Brazil Vinhal, 250 г
Rebelbean Brazil Vinhal, 250 г

Rebelbean Brazil Vinhal, 250 г

Изчерпана наличност
24,90 лв.
с ДДС

Избрано и прясно изпечено бразилско кафе Vinhal от пекарната на Rebelbean в Бърно.

Аромат: JACKFRUIT - ICE CASTANS - SWEET PAPRICA

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
При закупуване на този продукт ще получите 14 точки. Вашата количка ще съдържа общо 14 точки, които могат да бъдат превърнати във ваучер на стойност 1,22 лв..
Метод на обработка
Honey
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cредна
Дървото за кафе
100% Arabica
 

Какво казва Rebelbean Roastery за кафето?

Момичетата са се фокусирали върху вноса на кафета от Колумбия, но някак си по щастлива случайност веднъж попадат на кафетата на семейство Винхал на WOC, разчува се и те вече се занимават с вноса на техните кафета. Рафаел, най-големият син, който се занимава с бизнес аспектите на семейния бизнес с кафе, всъщност се опитва да навлезе в сферата на директните продажби и директния износ, защото обича да познава крайния купувач на кафето си.

Тази партида 39 привлече вниманието ни с отчетливия си аромат на презрели плодове, дори леко ферментирали, по-конкретно на хлебен плод и ананас. Познавате ли Tepache? По принцип това е естествено ферментирала ананасова напитка с щипка чили. Е, точно това можете да очаквате от това кафе в по-малка степен :)

Начинът, по който прочетох описанието на обработката, основно описва интензивен мед, все едно ако в Коста Рика ви кажат, че това е "черен мед". Оттук и дългото време за ферментация/сушене на класически бетонни съдове, конкретно 62 часа, и запазването на пулпата върху зърната в максимална степен. При метода на меда от решаващо значение е колко целулоза се запазва върху зърното, общото време на ферментация, преди зърното да се измие отново, колко често се загребва зърното и на колко дебел слой се суши.

Земеделски производител: семейство Vinhal

Регион: Cerrado Mineiro, Minas Gerais

Сорт: Topazio

Преработка: ферментирал мед (62 часа)

Надморска височина: 980-2500 м над морското равнище

Вносител: Chicas Industry

Аромат: JACKFRUIT - ICE CHESTNUT - SWEET PAPRICA

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER