One Coffee Kenya Kiangai AA 250g
Опитайте страхотното кенийско кафе Kiangai AA от пекарната на селективното кафе Jedno Kafe в Либерец.
Профил: ПОРТОКАЛ - КАСИС - КАНЕЛА
Кенийските кафета са просто нашето редовно удоволствие. А Kiangai AA е чудесно доказателство, че и тази година можем да се насладим на прекрасен сочен парад с подтекст на канела.
Печем кафето предимно на филтър, но то работи и като много плодово еспресо.
Обработка: измито
Оценка на чашата: 88
Сорт:SL28 и 34
Надморска височина: 1700 - 1800 м над морското равнище.
Местоположение: Kyrinyaga Country, Централна Кения
RungetoCoopSociety
Ароматен профил: портокал - касис - канела
През 1953 г. е създадена миялната станция Кибиригви Киангай, като по същото време група фермери решават да създадат Кооперативното дружество на фермерите Кибиригви. Днес кооперативното дружество Kibirigwi е присъединено към кооперативния съюз на окръг Кириняга и управлява общо осем фабрики. Водата, която се използва за преработката, идва от река Kibirigwi Henge, която се намира на 50 метра от фабриката. Черешите се сортират и накисват, за да се отделят различните етапи на зрялост. След това пергаментът ферментира за една нощ, след което се измива и се сортира на P1, P2, P3, P lights и шушулки. След сортирането се суши на сушилни маси в продължение на 8-14 дни.
За да обучи членовете си на добри земеделски практики (ДЗП), дружеството наема агроном, който да работи в тази област и да провежда индивидуални обучения и групови сесии по време на жътва и извън сезона. Кооперацията произвежда също така над 200 000 разсада, които се раздават безплатно на членовете всяка година в подкрепа на възстановяването на културите, и разпределя оборски тор в подкрепа на техниките за органично торене. Всички резервоари за ферментация и каналите за измиване са облицовани с цел подобряване на цялостното качество на кафето, почистването и поддръжката на съоръженията.
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER