One Coffee Kenya Kiangai AA 250g
One Coffee Kenya Kiangai AA 250g

One Coffee Kenya Kiangai AA 250g

Изчерпана наличност
29,90 лв.
с ДДС

Опитайте страхотното кенийско кафе Kiangai AA от пекарната на селективното кафе Jedno Kafe в Либерец.

Профил: ПОРТОКАЛ - КАСИС - КАНЕЛА

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
Метод на обработка
Измито (washed)
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cредна
Дървото за кафе
100% Arabica
 

Кенийските кафета са просто нашето редовно удоволствие. А Kiangai AA е чудесно доказателство, че и тази година можем да се насладим на прекрасен сочен парад с подтекст на канела.

Печем кафето предимно на филтър, но то работи и като много плодово еспресо.

Обработка: измито

Оценка на чашата: 88

Сорт:SL28 и 34

Надморска височина: 1700 - 1800 м над морското равнище.

Местоположение: Kyrinyaga Country, Централна Кения

RungetoCoopSociety

Ароматен профил: портокал - касис - канела

През 1953 г. е създадена миялната станция Кибиригви Киангай, като по същото време група фермери решават да създадат Кооперативното дружество на фермерите Кибиригви. Днес кооперативното дружество Kibirigwi е присъединено към кооперативния съюз на окръг Кириняга и управлява общо осем фабрики. Водата, която се използва за преработката, идва от река Kibirigwi Henge, която се намира на 50 метра от фабриката. Черешите се сортират и накисват, за да се отделят различните етапи на зрялост. След това пергаментът ферментира за една нощ, след което се измива и се сортира на P1, P2, P3, P lights и шушулки. След сортирането се суши на сушилни маси в продължение на 8-14 дни.

За да обучи членовете си на добри земеделски практики (ДЗП), дружеството наема агроном, който да работи в тази област и да провежда индивидуални обучения и групови сесии по време на жътва и извън сезона. Кооперацията произвежда също така над 200 000 разсада, които се раздават безплатно на членовете всяка година в подкрепа на възстановяването на културите, и разпределя оборски тор в подкрепа на техниките за органично торене. Всички резервоари за ферментация и каналите за измиване са облицовани с цел подобряване на цялостното качество на кафето, почистването и поддръжката на съоръженията.

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER

🎄 За съжаление вече не можем да доставим пратката до Коледа. Онлайн магазинът продължава да изпраща поръчки всеки ден ➡️ Повече информация