The Miners Rwanda Mwito 250g
Опитайте страхотно кафе от The Miners- избраната пекарна.
Аромат: ягода - кокосов орех - евкалиптов завършек
За това кафе:
Руанда предлага идеални условия за отглеждане на кафе, като например голяма надморска височина, редовни валежи, вулканична почва с добра органична структура и изобилие от сортове Бурбон. По-голямата част от кафето тук се произвежда от дребни производители, които според някои оценки достигат до половин милион души, като често земята им не надвишава един хектар на семейство. Кафето се отглежда в повечето части на страната, като особено голяма е концентрацията му покрай езерото Киву и в южната провинция. Земеделските производители обикновено се обединяват в т.нар. кооперативи и ползват услугите на централизирани перални. Цъфтежът се извършва между септември и октомври, а събирането на реколтата продължава от март до юли, като пристигането в Европа започва от август до декември.
Станцията в Мвито е построена още през 2008 г. на голям парцел на брега на езерото Киву, но не работи стабилно в продължение на много години поради това, че бившият собственик не разполага с достатъчно средства за покриване на оборотния капитал. През годините фермерите не са имали постоянен партньор, който да ги подкрепя извън закупуването на кафеени череши. RTC закупи Mwito през 2017 г. заедно със станцията Kirambo от същия собственик и започна да работи с тези станции за първи път през сезон 2018 г. Година по-късно всички земеделски производители бяха регистрирани и им беше предложено да се включат в програмите на RTC за въздействие върху земеделските производители и разширяване на обхвата им, както и да се подготвят за сертифициране. От 2021 г., благодарение на стабилността и обучението, осигурени от RTC, производителността и качеството на доставяните череши се подобриха значително, което доведе до по-високи добиви на килограм доставени череши. През 2019 г. RTC също така построи детска градина за децата на земеделските производители на кафе. RTC в станцията Mwito също така инвестира значително в африкански сушилни, обновяване на каналите за миене и чисто нова моторизирана белачка и има потенциала да произвежда едно от най-добрите кафета, предлагани в Руанда. Понастоящем в станцията се произвеждат както натурално, така и измито кафе. Всички череши, доставяни от земеделските производители през деня, първо се измиват и проверяват, за да се отстранят и отделят всички потенциални дефекти, като например незрели, т.нар. плаващи плодове, или всякакви чужди тела, преди да бъдат обработени по-нататък.
Ферма: Станция Mwito
Надморска височина: 1347 м над морското равнище
Преработка: естествена
Сорт: Red Bourbon
Идеален за: Aeropress, Chemex, French Press, V60, Vacuum Pot, Moka Pot
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER