Beansmiths Коста Рика El Perezoso 250g
Beansmiths Коста Рика El Perezoso 250g

Beansmiths Коста Рика El Perezoso 250g

Изчерпана наличност
26,90 лв.
с ДДС

Наречено е на костариканския ленивец, който олицетворява спокойствието и бавността, както и внимателния и методичен процес на отглеждане на кафе. Мандарини, сок от червена боровинка, шоколадово блокче

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
Препоръчителна подготовка
филтърно кафе
Метод на обработка
Honey
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cветли
Дървото за кафе
100% Arabica
 

Държава: Коста Рика

Ферма/мивка: El Tanque, El Sol del Este, Don Chano

Сорт: Смесен

Метод на преработка: мед

Надморска височина: 1300-1600 м над морското равнище.

Западна долина

Киселинност: Средна киселинност

Оценка на чашата: 85

Лот El Perezoso е отгледан в три приятелски ферми в района на Западната долина, като последната се намира в сърцето на Коста Рика. Нека направим малко представяне на фермите.

Фермата "El Tanque" е гордостта на братята и сестрите Йохана и Алонсо Поррас Кабезас. Въпреки професионалната си кариера, те наследяват страстта на родителите си към производството на кафе. Те грижливо поддържат фермата и отглеждат сортовете Caturra и Catuaí, които баща им е култивирал и възстановявал в продължение на много години. Доказателство за усилията им е стабилната и качествена реколта всяка година.

Фермата"El Sol Del Este"принадлежи на Gabriela Rojas Calvo. Нейната страст към производството на отлично кафе надхвърля рамките на земеделието. Тя е страстна дегустаторка на кафе и с удоволствие обучава други производители, свързани с Coopronaranjo R.L.

Херардо Енрике Салазар Гонзалес е собственик на третото красиво имение, наречено"Дон Чано". Неговата ферма за кафе лесно може да бъде сбъркана с ботаническа градина, с естествени, органични земеделски практики и богат избор от продуктивни и висококачествени сортове кафе.

И трите имения заедно произвеждат приблизително 550 фанега годишно, което се равнява на 250 торби от по 69 кг след преработка.

Местната почва е богата на хранителни вещества, идеална за отглеждане на кафе, а стопанствата са разположени на оптимална надморска височина. В отговор на болестите и климатичните промени през последните 20 години са отгледани нови сортове, които са устойчиви на болести и суша, имат по-висока производителност и отлично качество на чашата. Тези сортове изискват по-големи разстояния между растенията, узряват по-бързо и дават по-високи добиви. Те също така изискват повече химически или естествени торове в зависимост от анализа на почвата. Фермите наблягат на отглеждането на сянка, особено с оглед на настоящите климатични проблеми. Всички използвани торове са одобрени от Министерството на земеделието на Коста Рика и се наблюдава силна тенденция към използване на микроорганизми и естествени почвени и листни добавки за поддържане на съвършенството на почвата.

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER