Beansmiths Коста Рика El Perezoso 250g
Наречено е на костариканския ленивец, който олицетворява спокойствието и бавността, както и внимателния и методичен процес на отглеждане на кафе. Мандарини, сок от червена боровинка, шоколадово блокче
Държава: Коста Рика
Ферма/мивка: El Tanque, El Sol del Este, Don Chano
Сорт: Смесен
Метод на преработка: мед
Надморска височина: 1300-1600 м над морското равнище.
Западна долина
Киселинност: Средна киселинност
Оценка на чашата: 85
Лот El Perezoso е отгледан в три приятелски ферми в района на Западната долина, като последната се намира в сърцето на Коста Рика. Нека направим малко представяне на фермите.
Фермата "El Tanque" е гордостта на братята и сестрите Йохана и Алонсо Поррас Кабезас. Въпреки професионалната си кариера, те наследяват страстта на родителите си към производството на кафе. Те грижливо поддържат фермата и отглеждат сортовете Caturra и Catuaí, които баща им е култивирал и възстановявал в продължение на много години. Доказателство за усилията им е стабилната и качествена реколта всяка година.
Фермата"El Sol Del Este"принадлежи на Gabriela Rojas Calvo. Нейната страст към производството на отлично кафе надхвърля рамките на земеделието. Тя е страстна дегустаторка на кафе и с удоволствие обучава други производители, свързани с Coopronaranjo R.L.
Херардо Енрике Салазар Гонзалес е собственик на третото красиво имение, наречено"Дон Чано". Неговата ферма за кафе лесно може да бъде сбъркана с ботаническа градина, с естествени, органични земеделски практики и богат избор от продуктивни и висококачествени сортове кафе.
И трите имения заедно произвеждат приблизително 550 фанега годишно, което се равнява на 250 торби от по 69 кг след преработка.
Местната почва е богата на хранителни вещества, идеална за отглеждане на кафе, а стопанствата са разположени на оптимална надморска височина. В отговор на болестите и климатичните промени през последните 20 години са отгледани нови сортове, които са устойчиви на болести и суша, имат по-висока производителност и отлично качество на чашата. Тези сортове изискват по-големи разстояния между растенията, узряват по-бързо и дават по-високи добиви. Те също така изискват повече химически или естествени торове в зависимост от анализа на почвата. Фермите наблягат на отглеждането на сянка, особено с оглед на настоящите климатични проблеми. Всички използвани торове са одобрени от Министерството на земеделието на Коста Рика и се наблюдава силна тенденция към използване на микроорганизми и естествени почвени и листни добавки за поддържане на съвършенството на почвата.
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER