Beansmiths Uganda Gombe, 250g
Насладете се на силата на момента с тази вкусна чаша удоволствие.
Аромат: горски плодове - мандарина - шоколад
Държава: Уганда
Ферма/мивка : Coffee Garden
Препоръчителна подготовка: Еспресо
Сорт: SL14, SL28 и Nyasaland
Метод на обработка: Измито
Надморска височина: 1800 - 2200 м над морското равнище.
Горно Букябо
Киселинност: Средна киселинност
Оценка на чашата: 85+
Преработвателната станция работи със земеделски производители, които от шест години произвеждат микрокъщи. Собствениците познават всяко фермерско семейство и стопанство, което им доставя череши, тъй като живеят в планината на около шестстотин метра над миялната станция.
Микропарцелите в преработвателната станция се съставят според датата на бране и сходния вкусов профил. Поради това отделните земеделски производители могат да предоставят кафето си за няколко микропартиди. Нашата микропарцела е наречена на името на село Гомбе, където живеят много от фермерите.
В рамките на един час след брането черешите се пренасят до преработвателната станция в петдесеткилограмови чували от т.нар. бегачи - екип от около сто и шестдесет жени и мъже от местната общност. Още същия ден започва процесът на преработка. Най-напред кафените череши се обелват и след това типичният за нас процес на ферментация започва с леко изплакване, последвано от накисване на черешите в студена планинска вода, където те се оставят да се охладят в продължение на четиридесет часа преди последното измиване. Накрая зърната се изсушават бавно и равномерно до крайното съдържание на влага от 11 %. Преди да бъдат изнесени, всички те преминават през щателна проверка в дванадесет различни сортировъчни пункта.
EAN: 8594206182988
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER