Beansmiths Ethiopia Gedeb, 250g
Beansmiths Ethiopia Gedeb, 250g

Beansmiths Ethiopia Gedeb 250g

Изчерпана наличност
29,90 лв.
с ДДС

Ако сте любител на филтърното кафе, това кафе"Heirloom" е за вас. Всяка глътка е празник на сетивата.

Аромат.

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
Препоръчителна подготовка
филтърно кафе
Метод на обработка
Измито (washed)
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cветли
Дървото за кафе
100% Arabica
 

Държава.

Ферма/мивка : Gedeb

Сорт: наследствен

Метод на обработка: измиване

Надморска височина: 1000 - 1750 м над морското равнище

Район: Yirgacheffe

Киселинност: средна киселинност

Резултат от купажирането: 89

Зърната на кафето произхождат от живописния регион Гедеб. Фермерите тук обработват парцели с площ под 5 хектара, а стопанствата им са толкова малки, че се измерват по-скоро с броя на дърветата, отколкото с размера им. Отглеждането на кафе тук е свързано с традиционни методи и биологичен подход. Кафето се отглежда в смесени "кафеени градини", в които се срещат и други култури, а поради малкия размер на парцелите повечето плодове се събират ръчно от членовете на семейството. Този личен подход и уважение към земята гарантират високото качество на всяко зърно.

Кафето се сортира, за да се отстранят повредените или незрели череши. След това кората се отстранява с помощта на специално оборудване. След това зърната ферментират в продължение на около 24 часа, в зависимост от метеорологичните условия. След приключване на ферментацията зърната се измиват старателно и се сортират в миещи канали. Всяка партида се разделя на два класа в зависимост от плътността. Понякога след сортирането кафето се накисва в чиста изворна вода в цистерни за 12-24 часа, за да се отстранят всички следи от ферментирала маса.

Бележка на бариста: Gedeb трябва да се смели по-грубо, както сме свикнали с други измити кафета от Етиопия. Най-много ни хареса на V60 при около две минути и четиридесет и пет секунди. Много ни допадат флоралният му аромат и лекото сладко тяло, в което преобладават нотки на праскова, хибискус и ливаден мед. В послевкуса преобладават нотки на жасмин. Тя е чудесна и за студено варене.

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER