GourmetCoffee Specialty - Mexico SV Kitos 250g
Отлично сладко изпечено кафе за ежедневна консумация. Ароматен профил: червена ябълка, джинджифил, шоколад
Ароматен профил: червена ябълка, джинджифил, шоколад
Надморска височина: 1600 м
Метод на обработка: Red Honey (върху зърната остава малко череша, която придава характерната сладост на кафето при изсушаването му)
Местоположение: Томатлан, Веракрус, Мексико
Сорт: Коста Рика и Колумбия
Собственик: Дам Рейес
Опаковка: 250 г
Вносител: Falcon Coffees
Изпичане: Beansmith
Какво представлява специалното кафе гурме?
Това е истинско специално кафе, което е внимателно подбрано и изпечено за нас от избрана пекарна - Beansmith. Съществуват много определения, като едно от по-конкретните от SCA (Асоциация за селектирано кафе) гласи, че това са кафета, които получават най-малко 80 от 100 точки при професионална оценка и нямат точно посочени дефекти във вкуса. При нашите селектирани кафета ще откриете и 100% прозрачност (ферми, вносител, пекарна и търговец на дребно).
Какво е различното в нашите селектирани кафета?
Не очаквайте отчетлива горчивина в кафето, тъй като те са изпечени по-леко от обикновените кафета. Като правило в тях ще откриете повече плодови аромати. Всички наши кафета са предназначени предимно за приготвяне в домашни условия като филтърно кафе, но това не означава, че не могат да бъдат интересни в кана за мока.
Какво ни привлече към това кафе?
Това кафе е старо :-) Когато е приготвено с усет, то е наистина красиво сладко. И това е, което очаквахме от него. Обработката на Red Honey, е много интересен метод, при който, когато зърното се обели от люспата, върху него остава малко пулпа. След това кафето се изсушава с този остатък и след това се изпича тук, в Чешката република. Тази малка част от люспата само придава интересен плодов и сладък вкус. Препоръчваме това кафе и на тези, които са начинаещи в областта на кафето и се притесняват от плодовите кафета и киселинността. Това е кафе за всекидневно пиене и комфорт, без лудост.
Съвет за приготвяне
Не записваме точната грубост на смилане, защото всяка мелница я има различна, но можете да опитате да го смелите така, че да получите приблизително това, което ние получаваме по-долу. Но това наистина е един от многото различни случаи. Това е само нещо като отправна точка.
Капкомер - 18 г -> 3:00 -> 250 мл
Аеропрес - 10 г + 100 мл от 2 минути изстискване
Информация от фермера
Проектът Kitos Cafe стартира през 2018 г. в семейната ферма Finca del Cerro de Chiltepec Dam Reyes. Това е ферма, разположена на върха на хълм в планински район на границата между Томатлан и Коскоматепек. Това, което я отличава, е, че е район, пълен с растителност, с красиви гледки към околните градове. Работата на полето в тази ферма се извършва изключително дисциплинирано, с акцент върху създаването и поддържането на естествената екосистема на района, като по този начин се постига високо качество на кафето, което е отличено като едно от най-добрите кафета в Мексико. Понастоящем Дам ръководи цялостната инициатива в Kitos заедно със своя партньор Уго.
Тази партида, обработена по метода Red Honey, се състои от костарикански и колумбийски сортове. Черешите се събират селективно и се депулпират, преди да се поставят върху издигнати африкански легла, за да се изсушат на слънце. Процесът Red Honey оставя върху зърната слой слуз, който се карамелизира на слънцето, като придава дълбочина на вкуса и сладост на кафето. Времето за сушене се следи внимателно и зависи от аромата и твърдостта, които зърната придобиват по време на процеса на сушене.
EAN: 8594206182285
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER