GourmetCoffee Specialty Peru Monterverde 250g
Измито кафе с чист и балансиран профил, в който се открояват нотки на череша, червен портокал и шоколад. Фината киселинност и сладост правят това кафе чудесен избор за филтрирани методи.
Надморска височина: 1400 - 2000 м над морското равнище.
Витуя, Чиликин, провинция Амазонас
Сорт: Бурбон, Катуай, Катурра, Типика
Ферма: Comité Vituya Monteverde
Пекарна: Beansmith
Обработка: измита
Оценка на купа: 86,5
Вкус: череша, червен портокал, шоколад
Какво представлява специалното кафе гурме?
Това е селектирано кафе, което внимателно сме избрали и пекарната Beansmith е изпекла за нас. Има много определения, като SCA (Асоциацията за селектирано кафе) изрично посочва, че това е кафе, което е получило най-малко 80 от 100 точки при професионална оценкаи не съдържа значителни дефекти във вкуса. Освен това при нашите селектирани кафета винаги ще намерите 100% прозрачност (ферми, вносител, пекарна и търговец на дребно).
Какво е различното в нашите селектирани кафета?
Не очаквайте ясно изразена горчивина в кафето, тъй като те са изпечени по-леко от обикновените кафета. Като правило в тях ще откриете повече плодови аромати. Всички наши кафета са предназначени предимно за приготвяне в домашни условия като филтърно кафе, но това не означава, че не могат да бъдат интересни в кана за мока.
Съвет за приготвяне
Не записваме точната грубост на смилане, защото всяка мелница я има различна, но можете да опитате да смелите, за да получите приблизително това, което получаваме по-долу. Но това наистина е един от многото различни случаи. Това е просто нещо като отправна точка.
Капване 18 г (60 мл цъфтеж), общо 250 мл за 2:30 мин.
Информация от фермера
Перу е основен производител на висококачествено кафе, особено органична арабика, и е най-големият износител на това кафе в света. Отглеждането на кафе започва в страната през XVIII в., но износът се развива едва в края на XIX в., когато Перу започва да снабдява европейския пазар след появата на ръжда, причинена от недостига на кафе в Индонезия. В периода между световните войни земята е преразпределена на местните земеделски производители, което води до развитие на производството на кафе.
Най-разпространеният метод на преработка е напълно измитият процес, при който кафеените череши първо се пулверизират, след това ферментират и се сушат на слънце върху повдигнати лехи или в сушилни. Напоследък широко разпространение получиха и оранжериите за сушене и параболичните лехи. След изсушаването кафето се продава под формата на пергамент на кооперации или на посредници, ако земеделските стопани не членуват в кооперации.
Поради изолираността и малкия размер на стопанствата земеделските производители се нуждаят от посредници или от кооперации, за да достигнат до пазара. Членството в кооперация осигурява защита от експлоатация и по-добри доходи, но само 15-25 % от земеделските стопани членуват в кооперации.
EAN: 8594206184111
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER