GourmetCoffee Specialty Guatemala Comal 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Comal 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Comal 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Comal 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Comal 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Comal 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Comal 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Comal 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Comal 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Comal 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Comal 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Comal 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Comal 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Comal 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Comal 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Comal 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Comal 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Comal 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Comal 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Comal 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Comal 250g
GourmetCoffee Specialty Guatemala Comal 250g

GourmetCoffee Specialty Guatemala Comal 250g

Изчерпана наличност
20,90 лв.
с ДДС

Новоизмита Гватемала с чудесен вкус, който ще ви очарова със своята гладкост и интензивност. Аромат: печени ябълки - кардамон - какаови зърна

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
При закупуване на този продукт ще получите 11 точки. Вашата количка ще съдържа общо 11 точки, които могат да бъдат превърнати във ваучер на стойност 0,96 лв..
Препоръчителна подготовка
филтърно кафе
Метод на обработка
Измито (washed)
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cветли
Дървото за кафе
100% Arabica
Дата на печене
 

Надморска височина: 1 400 - 2 000 м над морското равнище

Регион: Caserío San Juan, Aldea El Palmar, San Pedro Necta

Сорт: Бурбон, Катуай, Катурра, Паче

Ферма: Asociación Civil Comercializadora Maya Alternativa (COMAL)

Месеци на прибиране на реколтата: ноември - април

Пекарна: Beansmith

Какво представлява специалното кафе гурме?

Това е истинско специализирано кафе, което е внимателно подбрано и изпечено за нас от Beansmith, избраната пекарна. Има много определения, като едно от по-конкретните от SCA (Асоциацията за селектирано кафе) гласи, че това са кафета, които са получили поне 80 от 100 точки при професионална оценка и нямат точно упоменати дефекти във вкуса. При нашите селектирани кафета ще откриете и 100% прозрачност (ферми, вносител, пекарна и търговец на дребно).

Какво е различното в нашите селектирани кафета?

Не очаквайте отчетлива горчивина в кафето, тъй като те са изпечени по-леко от обикновените кафета. Като правило в тях ще откриете повече плодови аромати. Всички наши кафета са предназначени предимно за приготвяне в домашни условия като филтърно кафе, но това не означава, че не могат да бъдат интересни в кана за мока.

Съвет за приготвяне

Не записваме точната грубост на смилане, тъй като всяка мелница я има различна, но можете да опитате да смелите, за да получите приблизително това, което получаваме по-долу. Но това наистина е един от многото различни случаи. Това е просто нещо като отправна точка.

Капване 18 г (60 мл цъфтеж), общо 250 мл за 2:30 мин.

Информация от вносителя

FECCEG (La Federación Comercializadora de Café Especial de Guatemala) е основана през 2006 г. заради кризата с кафето. Целта ѝ е да подпомага общностите, произвеждащи кафе, да подобрява достъпа до пазара и да подобрява логистиката на износа. Тя предоставя техническа помощ, програми за диверсификация на културите, обучение в областта на селското стопанство и съдействие за сертифициране на биопродукти и Fairtrade.

Въпреки че кафето е основната култура за тези производители, те отглеждат също мед, плодни дървета и култури за собствени нужди като царевица и боб. Те засаждат и дървета, за да запазят биоразнообразието и да защитят запасите от подпочвени води, както и различни цветя и растения, които привличат пчелите и увеличават производството на мед.

Всеки производител обработва и суши собственото си кафе на малки тераси. Всички те разполагат със собствени малки белещи машини, резервоари за ферментация и системи за измиване. COMAL организира събирането на изсушените пергаменти от членовете и ги доставя в сушилнята на FECCEG в Кетцалтенанго. Тук екип за контрол на качеството анализира всяка партида. В зависимост от качеството тя се съхранява отделно и се продава като микропартида или се смесва с други кафета от същата организация-производител и от същата група по качество.

EAN: 8594206183756

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER