GourmetCoffee Specialty Guatemala Comal 250g
Новоизмита Гватемала с чудесен вкус, който ще ви очарова със своята гладкост и интензивност. Аромат: печени ябълки - кардамон - какаови зърна
Надморска височина: 1 400 - 2 000 м над морското равнище
Регион: Caserío San Juan, Aldea El Palmar, San Pedro Necta
Сорт: Бурбон, Катуай, Катурра, Паче
Ферма: Asociación Civil Comercializadora Maya Alternativa (COMAL)
Месеци на прибиране на реколтата: ноември - април
Пекарна: Beansmith
Какво представлява специалното кафе гурме?
Това е истинско специализирано кафе, което е внимателно подбрано и изпечено за нас от Beansmith, избраната пекарна. Има много определения, като едно от по-конкретните от SCA (Асоциацията за селектирано кафе) гласи, че това са кафета, които са получили поне 80 от 100 точки при професионална оценка и нямат точно упоменати дефекти във вкуса. При нашите селектирани кафета ще откриете и 100% прозрачност (ферми, вносител, пекарна и търговец на дребно).
Какво е различното в нашите селектирани кафета?
Не очаквайте отчетлива горчивина в кафето, тъй като те са изпечени по-леко от обикновените кафета. Като правило в тях ще откриете повече плодови аромати. Всички наши кафета са предназначени предимно за приготвяне в домашни условия като филтърно кафе, но това не означава, че не могат да бъдат интересни в кана за мока.
Съвет за приготвяне
Не записваме точната грубост на смилане, тъй като всяка мелница я има различна, но можете да опитате да смелите, за да получите приблизително това, което получаваме по-долу. Но това наистина е един от многото различни случаи. Това е просто нещо като отправна точка.
Капване 18 г (60 мл цъфтеж), общо 250 мл за 2:30 мин.
Информация от вносителя
FECCEG (La Federación Comercializadora de Café Especial de Guatemala) е основана през 2006 г. заради кризата с кафето. Целта ѝ е да подпомага общностите, произвеждащи кафе, да подобрява достъпа до пазара и да подобрява логистиката на износа. Тя предоставя техническа помощ, програми за диверсификация на културите, обучение в областта на селското стопанство и съдействие за сертифициране на биопродукти и Fairtrade.
Въпреки че кафето е основната култура за тези производители, те отглеждат също мед, плодни дървета и култури за собствени нужди като царевица и боб. Те засаждат и дървета, за да запазят биоразнообразието и да защитят запасите от подпочвени води, както и различни цветя и растения, които привличат пчелите и увеличават производството на мед.
Всеки производител обработва и суши собственото си кафе на малки тераси. Всички те разполагат със собствени малки белещи машини, резервоари за ферментация и системи за измиване. COMAL организира събирането на изсушените пергаменти от членовете и ги доставя в сушилнята на FECCEG в Кетцалтенанго. Тук екип за контрол на качеството анализира всяка партида. В зависимост от качеството тя се съхранява отделно и се продава като микропартида или се смесва с други кафета от същата организация-производител и от същата група по качество.
EAN: 8594206183756
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER