GourmetCoffee Specialty Kenya Wamuguma PB 250g
Great измити кафе от Кения. PB = pearl bean (перлено зърно), т.е. кафееното зърно е оформено като перла, не 2 половини, а едно зърно в плода. Аромат:черен чай - захарна тръстика - арония. ОТСТЪПКА - дата на изпичане 25.03.2024 г.
Надморска височина: 1 800 м над морското равнище
Регион: Gatundu, Kiambu
Сорт: Арабика SL 28 и SL 34
Стопанство: Членове на влажните станции на Wamuguma
Резултат от купажирането: 88,25
Пекарна: Beansmith
Какво представлява GourmetCoffee Specialty?
Това е селекция от кафета, които сме подбрали внимателно и които пекарната Beansmith изпече за нас. Има много определения, като SCA (Асоциацията за селектирано кафе) изрично посочва, че това е кафе, което е получило поне 80 от 100 точки при професионална оценкаи не съдържа значителни дефекти във вкуса. Освен това при нашите селектирани кафета винаги ще намерите 100% прозрачност (ферми, вносител, пекарна и търговец на дребно).
Какво е различното в нашите селектирани кафета?
Не очаквайте ясно изразена горчивина в кафето, тъй като те са изпечени по-леко от обикновените кафета. Като правило в тях ще откриете повече плодови аромати. Всички наши кафета са предназначени предимно за приготвяне в домашни условия като филтърно кафе, но това не означава, че не могат да бъдат интересни в кана за мока.
Какво представляват перлените зърна?
Те са зърна с форма на грахово зърно, които произхождат от плодове на череша, които при узряването са образували само едно зърно вместо две. Перлените зърна се различават от обикновените зърна в няколко аспекта: уникална форма, качество, по-наситен вкус и по-пълен аромат, който може да варира в зависимост от условията на отглеждане и печене.
Информация от земеделския производител
Фабриката в Уамугума се възползва от богатите вулканични почви и благоприятните климатични условия в района. Около 1 000 активни членове работят усърдно за снабдяването на фабриката с кафе, като допринасят както за основната реколта от октомври до декември, така и за лятната реколта от май до юли.
Преработката в мократа мелница на Wamuguma се извършва при спазване на строги стандарти за качество. След доставката черешите се подлагат на внимателно сортиране, за да се гарантира изключително качество. След като бъдат обелени, черешите се поставят в един от резервоарите за ферментация на фабриката, където ферментират в продължение на около 16-24 часа в зависимост от температурата на околната среда. След това кафето се измива напълно, за да се отстранят всички следи от слуз.
След измиването пергаментът се поставя върху повдигнатите маси за сушене във фабриката, където бавно се суши в продължение на около 14-21 дни. По време на най-горещите периоди пергаментът се покрива внимателно, което запазва качеството на зърната.
Кафето от фабриката Wamuguma PB Lot е ярко доказателство за традицията, строгата обработка и стандартите за качество, към които се придържа Ritho FCS.
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER