GourmetCoffee Specialty Uganda Buwobodeya ESP 250g
GourmetCoffee Specialty Uganda Buwobodeya ESP 250g
GourmetCoffee Specialty Uganda Buwobodeya ESP 250g
GourmetCoffee Specialty Uganda Buwobodeya ESP 250g

GourmetCoffee Specialty Uganda Buwobodeya ESP 250g

Изчерпана наличност
20,90 лв.
с ДДС

Еспресо с по-ниска киселинност, подходящо за лостови и вендинг машини, за всекидневно пиене и за напълно начинаещи. Аромат: портокал, карамелена бисквита, шоколад

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
При закупуване на този продукт ще получите 11 точки. Вашата количка ще съдържа общо 11 точки, които могат да бъдат превърнати във ваучер на стойност 0,96 лв..
Препоръчителна подготовка
Eспресо
Метод на обработка
Измито (washed)
Киселинност
hиска
Степен на изпичане
cредна
Дървото за кафе
100% Arabica
Дата на печене
 



Надморска височина: 1800-2200 Метод наобработка: измиванеМестоположение:





Собственик: BuwobodeyaОпаковка: 250gОценка начашата: 86Вносител: Falcon CoffeesПекарна: Beansmith

Какво е GourmetCoffee Specialty?

Това е истинска селекция от кафе, което е внимателно подбрано и изпечено за нас от Beansmith, най-добрата пекарна. Има много определения, като едно от по-конкретните от SCA (Асоциацията за селектирано кафе) гласи, че това са кафета, които са получили поне 80 от 100 точки при професионална оценка и нямат точно упоменати дефекти във вкуса. При нашите селектирани кафета ще откриете и 100% прозрачност (ферми, вносител, пекарна и търговец на дребно).

Какво е различното в нашите селектирани кафета?

Не очаквайте отчетлива горчивина в кафето, тъй като те са изпечени по-леко от обикновените кафета. Тези кафета са изпечени предимно за еспресо, но това не означава, че не могат да бъдат интересни в кана за мока.

Какво привлече вниманието ни в това кафе?

Сладко кафе с лека киселинност за ежедневна консумация и за напълно начинаещи или консерватори в избора на кафе.

Съвет за приготвяне

Не записваме точната грубост на смилане, защото всяка мелница я има различна, но можете да опитате да смелите, за да получите приблизително това, което получихме по-долу. Но това наистина е един от многото различни случаи. Това е просто нещо като отправна точка.

Препоръчителна подготовка 16 г кафе / 35 мл изход за около 30 сек.

Информация от вносителя

Компанията Coffee Gardens е основана през 2017 г. с цел да произвежда селектирано кафе по етичен начин, предлагайки прозрачна и директна връзка между производителите на кафе и потребителите. Следната информация за нашите 2021/22 микро- и нанолотии е създадена, за да помогне на нашите клиенти и потребители да разберат по-добре кафето, което купуват, историята зад него и невероятните фермери, които го отглеждат. Микропартидите са създадени чрез комбиниране на дневни партиди (кафе, обработено в един и същи ден) със сходни вкусови профили. Затова един фермер може да участва в няколко микропартиди.


Кафеените градини работят с фермерите, които произвеждат микропартидите, в продължение на пет години.

Те познават всяко фермерско семейство, тъй като то живее в планината на около 600 метра над станцията за миене, където се мие кафето.Тази микропарцела е наречена на името на село Buwobodeya, където живеят много от фермерите. Миналата година, с подкрепата на пекарните, обучихме тези фермери в отглеждане на кафе сред сенчести дървета, добри земеделски практики и, разбира се, по-добри техники за събиране на реколтата. През юли раздадохме над 8300 разсада от сенчести, плодни и бързорастящи дървета. През тази година обучението продължава и изграждаме тоалетни блокове за три начални училища в района, включително началното училище в Зебугу-Буси. Земеделските стопани имат различни по големина кафеени градини и затова доставят различни количества кафе. Г-н Насимо Лоуранс от Бувободея е основният доставчик на тази микросметка със 148 кг червени зрели кафеени череши. В рамките на няколко часа след прибирането на реколтата кафеените череши се пренасят до нашата станция в 50-килограмови чували от "бегачи" - екип от над 160 мъже и жени, наети от местната общност. Това кафе се смила и след това се подлага на нашия характерен метод на ферментация, който включва предварително измиване, дълго накисване в студена планинска изворна вода и след това нежна дълга ферментация, продължаваща четиридесет часа, преди окончателното завършване.преди. Преди да бъде изнесено, кафето внимателно се сортира на 12 различни етапа.

EAN: 8594206183350

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER