• Ново
  • Ново
GourmetCoffee Specialty Ethiopia Dambi Natural 250g
GourmetCoffee Specialty Ethiopia Dambi Natural 250g
GourmetCoffee Specialty Ethiopia Dambi Natural 250g
GourmetCoffee Specialty Ethiopia Dambi Natural 250g
GourmetCoffee Specialty Ethiopia Dambi Natural 250g
GourmetCoffee Specialty Ethiopia Dambi Natural 250g
GourmetCoffee Specialty Ethiopia Dambi Natural 250g
GourmetCoffee Specialty Ethiopia Dambi Natural 250g
GourmetCoffee Specialty Ethiopia Dambi Natural 250g
GourmetCoffee Specialty Ethiopia Dambi Natural 250g
GourmetCoffee Specialty Ethiopia Dambi Natural 250g
GourmetCoffee Specialty Ethiopia Dambi Natural 250g
GourmetCoffee Specialty Ethiopia Dambi Natural 250g
GourmetCoffee Specialty Ethiopia Dambi Natural 250g
GourmetCoffee Specialty Ethiopia Dambi Natural 250g
GourmetCoffee Specialty Ethiopia Dambi Natural 250g

GourmetCoffee Specialty Ethiopia Dambi Natural 250g

Налично
28,90 лв.
с ДДС

Изживяване още от първата глътка. Тази етиопия изненадва с интензивен аромат на люляк, който нежно се слива със сладкия вкус на зрели боровинки и кадифения послевкус на нуга. Благодарение на естествената обработкавкусът е идеално чист, сочен и многопластов - идеалният избор за тези, които търсят изключителна чаша. Едно от онези кафета, които ще запомните.

Искате ли да смелите кафето?
На склад > 5 бр., доставени до вас 8.11.2025

detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
При закупуване на този продукт ще получите 16 bodů. Вашата количка ще съдържа общо 16 bodů, които могат да бъдат превърнати във ваучер на стойност 1,40 лв..
Препоръчителна подготовка
филтърно кафе
Метод на обработка
Сухо (natural)
Киселинност
cредна
Дървото за кафе
100% Arabica
Дата на печене
2025-10-29
 

Надморска височина: 2000 м над морското равнище.

Регион.

Сорт: JARC 72165

Земеделски производител: Bekele Yitute

Стопанство/станция: Dambi Farm

Пекарна: Beansmith

Преработка: естествена

Резултат от купаж : 86

Какво е GourmetCoffee Specialty?

Това е селекция от кафета, които сме подбрали внимателно и които пекарната Beansmith е обработила за нас. Съществуват много определения, като SCA (Асоциацията за селектирано кафе) изрично посочва, че това са кафета, които са получили най-малко 80 от 100 точки при професионална оценкаи не съдържат значителни вкусови дефекти. Освен това при нашите селектирани кафета винаги ще намерите 100% прозрачност (ферми, вносител, пекарна и търговец на дребно).

Какво е различното в нашите селектирани кафета?

Не очаквайте ясно изразена горчивина в кафето, тъй като те са изпечени по-леко от обикновените кафета. Като правило в тях ще откриете повече плодови аромати. Всички наши кафета са предназначени предимно за приготвяне в домашни условия като филтърно кафе, но това не означава, че не могат да бъдат интересни в кана за мока.

Съвет за приготвяне

Не записваме точната грубост на смилане, тъй като всяка мелница я има различна, но можете да опитате да смелите, за да получите приблизително това, което получаваме по-долу. Но това наистина е един от многото различни случаи. Това е просто нещо като отправна точка.

Капване 18 г (60 мл цъфтеж), общо 250 мл за 2:30 мин.

Информация от фермера

Бекеле Йите произхожда от семейство, което отглежда кафе от поколения - съпругата и дъщеря му също са близки до занаята. Той поема фермата Dambi от своите предци; името ѝ се отнася до района Dambi kebele, където се намира.

Стопанството му е естествено биологично - Бекеле използва само органични торове, бобови култури като междинни култури за фиксиране на азота, а също така хранителни и парични култури, за да оползотвори максимално земята.

В плантацията се отглежда смес от местни сортове (известни преди като "етиопско наследство") и сортове JARC, отгледани от Центъра за селскостопански изследвания в Джимма. Този изследователски център предоставя на етиопските фермери по-устойчиви на болести сортове, които запазват превъзходния си вкус в чашата.

Бекеле и семейството му събират кафеените череши на ръка - подбират само идеално узрели червени плодове. След прибирането на реколтата те ги сортират отново, така че само най-добрите от тях да отидат за по-нататъшна обработка. След това разстилат черешите върху повдигнати лехи за сушене, където ги обръщат редовно, за да изсъхнат равномерно. Целият процес отнема около 15 до 18 дни.

EAN: 8594206184180

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER